TAS, cel mai mare producător de sateliţi din Europa, a pus bazele unei divizii în Varșovia

TAS, cel mai mare producător de sateliţi din Europa, a pus bazele unei divizii în Varșovia
Foto: rfi.ro

Thales Alenia Space (TAS), cel mai mare producător de sateliți din Europa, a pus recent bazele unei divizii cu sediul în Varşovia, ca parte a strategiei sale de creștere pe piața europeană.

Producătorul a ales Polonia în contextul în care această țară a fost din ce în ce mai activă în sectorul aerospațial, relatează Ziarul Financiar.

„Există o puternică voinţă în Polonia de dezvoltare a unei industrii spaţiale“, afirmă directorul executiv al TAS, Jean-Loic Galle.

Astfel, dezvoltarea pe piața europeană va permite marelui producător să să obţină contracte în ţările unde sunt create divizii. Potrivit publicației franceze La Tribune, TAS ar urma să anunțe primul contract încheiat cu ministerul apărării polinez, evaluat la aproximativ 30 de milioane de euro.

Prin acest contract se realizează concret cooperarea dintre Varșovia și Roma în acest sector. Pe termen mai lung, TAS vizează trei programe de sateliţi care urmează a fi lansate treptat de Varşovia în următorii 10, până la 15 ani.

TAS mai deține p divizie în Anglia, deschisă în 2014 și o fabrică în Germania, din 2011. De asemenea, producătorul și-a întărit prezența și pe piața din Belgia.

Producătorul va livra astfel un segment terestru Varşoviei, ceea ce-i va permite acesteia să recepteze imagini de la sateliţii italieni de observaţie a Terrei.

Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare