Toyota, cel mai mare constructor auto după vânzări pentru al treilea an consecutiv

Foto: thedailymaverick.co.za

Compania japoneză Toyota a păstrat anul trecut titlul de cel mai mare constructor auto după vânzări, la nivel mondial. Este pentru al treilea an consecutiv când obţine acest titlu, în ciuda campaniilor controversate de rechemare şi a condiţiilor dificile de pe piaţa americană.

Potrivit unui comunicat al companiei, citat de Bloomberg, vânzările totale de automobile Toyota au crescut în 2010 cu 8%, la 8.418 milioane de unităţi.

Creşterea vânzărilor se datorează în principal revenirii pieţei auto globale, care a amortizat impactul negativ al vânzărilor slabe din SUA.

Pe lângă marca omonimă, Toyota mai deţine brandul de lux Lexus, iar la vânzări contribuie şi livrările efectuate de companiile afiliate Daihatsu şi Hino Motors.

În Statele Unite, vânzările Toyota au scăzut anul trecut cu 0,4%, la 1,76 milioane de autovehicule. Reputaţia constructorului rămâne afectată de campaniile uriaşe de rechemări pentru verificarea şi remedierea defectelor de accelerare neintenţionată.

Poziţia a doua la nivel mondial este ocupată de

Concernul american General Motors ocupă al doile loc în topul vânzărilor. Reprezentanţii companiei au anunţat o creştere de 12% a vânzărilor în 2010, la 8,39 milioane de unităţi.

Volkswagen, al treilea mare constructor auto la nivel mondial, a înregistrat anul trecut o creştere de 14% a vânzărilor de autoturisme, la 7,14 milioane de unităţi.

Ultima oră
12:53 - Patru tineri, reținuți în Vama Veche pentru trafic de droguri de mare risc. Instanța a dispus arestarea preventivă a trei dintre ei
12:47 - Rușii se pregătesc de ceea ce este mai rău. Cum arată refugiul lui Vladimir Putin, în cazul unei apocalipse (FOTO)
12:38 - Prognoza meteo pentru intervalul 27 iulie – 08 august 2021. Temperaturi caniculare, în toată România. Când vin primele ploi
12:28 - Florin Cîţu: Investiţiile publice în primele 6 luni din 2021 au crescut cu 32,4% față de aceeaşi perioadă a anului trecut / Șeful Guvernului anunță și o premieră
12:11 - Ministrul Mediului, preocupat de problemele din Ungaria. Tanczos Barna anunță „măsuri concrete” ca deșeurile de pe râurile din România să nu mai ajungă în țara vecină (VIDEO)
12:00 - România, sub cod galben de caniculă până la finalul lunii iulie 2021. Județele în care se vor înregistra maxime de până la 39 de grade Celsius
11:45 - Un sportiv cu vârstă de bunic a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo
11:45 - Claudiu Năsui: Eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la trei companii de stat / Ei încasau salarii între 10.400 și 14.600 de lei, deși companiile au datorii uriașe
11:34 - Momente de coșmar pentru un grup de turiști aflați în vacanță la Suceava. 14 persoane s-au autoevacuat, după ce pensiunea a luat foc
11:31 - Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!”