Toyota rămâne liderul pieţei auto globale după nouă luni

Toyota rămâne liderul pieţei auto globale după nouă luni
Foto: japantimes.co.jp

Vânzările Toyota la nivel mondial au crescut cu 2,8% în primele nouă luni, la 7,615 milioane de vehicule, producătorul japonez menţinându-se pe prima poziţie în topul companiilor auto, înaintea Volkswagen şi General Motors, relatează New York Times.

Spre comparaţie, Volkswagen a raportat vânzări globale de 7,4 milioane de unităţi în perioada menţionată, cu puţin peste cele 7,37 milioane de vehicule vândute de General Motors.

Producţia de automobile a Toyota a crescut în primele nouă luni cu 2,7%, la 7,734 milioane de unităţi.

Compania japoneză se menţine pe creştere, în ciuda cererii scăzute pe piaţa locală, afectată de majorarea taxei pe valoarea adăugată. Toyota estimează vânzări totale de 10,2 milioane de vehicule în acest an, o cifră record pentru industria auto mondială. Anul trecut, Toyota a raportat vânzări totale de 9,98 milioane de vehicule.

Ultima oră
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)