Traian Băsescu: Dacă vor continua să arunce cu bani în populație, vom reveni în criză. Cred în creșterea economică prin investiții, nu prin consum

Traian Băsescu: Dacă vor continua să arunce cu bani în populație, vom reveni în criză. Cred în creșterea economică prin investiții, nu prin consum
Foto: gandul.info

Fostul președinte al României a declarat într-un interviu televizat că dacă actuala guvernare va continua să arunce cu bani în populație, vom ajunge din nou în criză.

România pierde 7,5 milioane de euro. Sunt un adept al creșterii economice prin investiții, nu prin consum. Am văzut ce s-a întâmplat când a fost Tăriceanu premier. Investițiile cresc și calitatea vieții. Baii pe care îi dau acum pentru a consuma în doi-trei ani nu mai produc efecte și nici calitatea vieții nu mai crește.

Vă dau un exemplu. Imprumutul din 2009 de la FMI. Pentru bugetul de stat sau împrmutat 8,15 miliarde euro și s-a trecut criza cu acești bani. Ponta a împrumutat  peste 9 miliarde de euro până acum. Dacă nu crede că e importantă lecția greacă în care se vede că asigurarea nivelului de trai crescut prin împrunut, vom reveni în criză.

Nu mi-a plăcut că am luat măsurile din 2010. Dacă vor continua să arunce cu bani în populație vor ajunge din vou în criză„, a explicat fostul șef de stat pentru Gândul.

Traian Băsescu a mai adăugat că se teme în ceea ce privește aplicarea noului Cod Fiscal.

Eu mă tem că dacă se va pune în aplicare noul cod fiscal, România va fi degradată de vasele de raiting si atunci împrumuturile vor fi mai scumpe„, a mai spus acesta.