FURTUNĂ pe burse, după AMENINŢĂRILE lui Trump: Dolarul, la minimul ultimelor 2 săptămâni

FURTUNĂ pe burse, după AMENINŢĂRILE lui Trump: Dolarul, la minimul ultimelor 2 săptămâni

Bursele globale sunt în scădere pe fondul escaladării tensiunilor geopolitice, după ce președintele SUA, Donald Trump, a amenințat că va bombarda Siria în replică la un presupus atac cu arme chimice al forțelor guvernamentale siriene.

Indicii din SUA au deschis în declin, indicele Dow Industrial Average fiind în coborâre cu 0,8%. Astfel, Dow a pierdut aproape jumătate din avansul puternic din ședința de marți. S&P 500 scade cu 0,5%, iar Nasdaq, cu 0,2%, potrivitProfit.ro.

Dolarul își adâncește declinul din această săptămână, indicele ICE Dollar Index fiind în coborâre cu circa peste 0,2%, la minimul ultimelor 2 săptămâni. Moneda euro este în creștere cu 0,25% față de dolarulul american, 1,237 dolari pe unitate. Față de yenul japonez, moneda americană este în scădere cu peste 0,4%.

”Rusia se angajează să doboare orice rachete trase către Siria. Pregătește-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumos, noi și «inteligente»! Voi nu ar trebui să fiți parteneri cu un Animal Ucigător cu Gaz care-și omoară poporul și se bucură de asta!”, scrie șeful statului american.