TVR ȘI RADIO ROMÂNIA, BUGET URIAȘ în 2017! Guvernul Grindeanu alocă 300 DE MILIOANE DE EURO pentru cele două instituții, adică 820.000 de euro/zi din BANII ROMÂNILOR

TVR ȘI RADIO ROMÂNIA, BUGET URIAȘ în 2017! Guvernul Grindeanu alocă 300 DE MILIOANE DE EURO pentru cele două instituții, adică 820.000 de euro/zi din BANII ROMÂNILOR
Proiectul de buget pe anul 2017 a fost, luni, publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe. Potrivit documentului, Guvernul dă televiziunii și radioului public 300 de milioane de euro.
"Aproape atît cît iau din economia privată, împreună, toate sutele de siteuri, radiouri, ziare și televiziuni private la un loc!", punctează jurnalistul de investigații Cătălin Tolontan, într-o postare pe Facebook.

Bugetul pe 2017 reflectă disproporția imensă între media publică și cea privată din România.

Mai exact, Executivul Grindeanu acordă 211 milioane de euro pentru TVR și 85 de milioane de euro RRA.

Bugete sunt semnificativ mai mari față de 2016, atunci când Guvernul a fost format din tehnocrați.

"În acest timp, toată media privată, de la marile canale ProTV, Antena 1 și pînă la Digi24, canalele de sport, dar și zecile de ziare naționale și locale, sutele de siteuri și zecile de radiouri, ZU, Europa FM, Kiss FM, blogurile și toate mărcile pe care le consumați zilnic adună 350 de milioane de euro din piața de publicitate într-un an!", informează Tolontan.

Și asta în condițiile în care TVR și RRA nu au rezultate mulțumitoare pentru public. În topul audiențelor se regăsesc televiziunile și radiourile private.
Și totuși, din banii publici, deci ai românilor, TVR și RRA cheltuiesc "820.000 de euro pe zi".
Urmăriți B1TV.ro și pe