Twitter a înregistrat pierderi de 175,5 milioane dolari în al treilea trimestru

Twitter a înregistrat pierderi de 175,5 milioane dolari în al treilea trimestru
Foto: dailygenius.com

Twitter a raportat pentru al treilea trimestru o pierdere de 175,5 milioane de dolari, în urcare de aproape trei ori în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul încetinirii creşterii numărului de utilizatori, relatează Bloomberg.

După anunțarea rezultatelor financiare, acţiunile Twitter au coborât cu până la 12% în prelungirea şedinţei de tranzacţionare pe bursa de la New York.

Deşi titlurile Twitter se află sub maximul record înregistrat în 26 decembrie 2013, acestea au crescut cu 59% faţă de cel mai jos nivel atins vreodată, consemnat în 23 mai. Atunci, preţul pe unitate a fost de 30,5 dolari, în timp ce la finalul şedinţei de luni preţul a fost de 48,5 dolari pe unitate.

Numărul utilizatorilor activi lunar ai reţelei sociale a avansat în al treilea trimestru cu 23% faţă de intervalul corespunzător din 2013, la 284 de milioane, se arată într-un comunicat al companiei. Rata de creştere a încetinit însă faţă de 25% în trimestrul anterior.

De asemenea, numărul vizualizărilor efectuate de utilizatori pe Twitter a crescut la 181 de miliarde în al treilea trimestru, faţă de 173 de miliarde în trimestrul anterior.

Dick Costolo, CEO-ul Twitter, încearcă să atragă mai mulţi utilizatori, el declarând că vrea să facă reţeaua de socializare mai uşor de folosit, să îmbunătăţească serviciul de mesagerie şi să lucreze cu dezvoltatorii de aplicaţii mobile pentru extinderea serviciilor oferite de companie.

Vânzările s-au dublat în perioada iulie-septembrie în comparaţie cu al treilea trimestru al anului trecut, ajungând la 361,2 milioane de dolari. Veniturile au depăşit estimările analiştilor intervievaţi de Bloomberg, care au anticipat vânzări în valoare de 351 de milioane de dolari pentru al treilea trimestru.

Veniturile din publicitate pe platforme mobile au reprezentat 85% din încasările totale din publicitate înregistrate de Twitter în cel de-al treilea trimestru.

Twitter estimează pentru al patrulea trimestru venituri cuprinse între 440 şi 450 de milioane de dolari.

Tags: