Udrea: Trebuie să găsim parteneri privaţi pentru proiectul turistic din Masivul Parâng

Udrea: Trebuie să găsim parteneri privaţi pentru proiectul turistic din Masivul Parâng
Foto: evz.ro

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea susține că trebuie găsiţi parteneri privaţi pentru proiectul turistic din Masivul Parâng, întrucât această investiţie presupune costuri foate mari, adăugând însă că Valea Jiului are o șansă prin dezvoltarea activității turistice. „Proiectul de acolo este unul amplu. Trebuie să găsim parteneri privaţi pentru că sunt costuri foarte mari, însă Valea Jiului are o şansă dacă dezvoltă turismul. Cu toate criticile, cu toată opoziţia, vom continua să dezvoltăm turismul în Valea Jiului ca alternativă economică pentru această zonă şi cred că exploatarea zonei pentru turismul montan şi iubitorii de schi este o posibilitate pentru turismul din Hunedoara şi nu numai”, a declarat Udrea, citată de Mediafax.

Udrea a mai menționat că staţiunile montane din Pasul Vulcan şi Straja se vor uni.

„Şi proiectul de la Vulcan continuă. Aceasta se va uni cu staţiunea Straja şi vor forma un mare domeniu schiabil”, a spus Udrea.

În septembrie 2010, primăria Petroşani şi firma Kranz Eurocenter au semnat un contract de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului „Dezvoltarea domeniului schiabil în masivul Parâng”, ce include construirea unei telegondole cu o lungime de aproximativ opt kilometri.