UE urmează să aprobe planurile de redresare pentru 12 state membre

UE urmează să aprobe planurile de redresare pentru 12 state membre
FOTO: Pixabay.com

Miniștrii europeni ai Finanțelor urmează să aprobe planurile naționale de redresare pentru 12 state membre, în cursul zilei de marți, transmite Agerpres.

Printre statele care vor primi aprobarea, se numără și Italia, Franța și Spania, iar astfel se deschide drumul către prima tranșă de granturi oferite de Uniunea Europeană.

Miniștrii de finanțe se vor reuni la Bruxelles, unde sunt așteptați să dea undă verde PNRR-urilor propuse de Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Portugalia, Slovacia şi Spania.

PNRR-ul României, evaluat la o dată ulterioară

Pe lângă statele menționate, planurile naționale de redresare pentru încă 15 state, prin care și România, vor fi evaluate la o dată ulterioară, informează sursa citată mai sus.

La începutul lunii iulie, miniștrii europeni de Finanțe au transmis o evaluare pozitivă pentru încă patru state, fiind vorba despre Slovenia, Cipru, Croaţia şi Lituania.

Pentru cele 12 state care vor primi aviz pozitiv în cursul zilei de marți, Pre-finanţările se ridică la 13% din cele aproape 700 miliarde de euro puse la dispoziție de UE sub formă de granturi şi împrumuturi.

Ultima oră
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori