Un complex turistic de 800 milioane de euro va fi construit în Bulgaria: ”Las Vegas-ul” din Balcani, realizat de investitori din Hong Kong

Un complex turistic de 800 milioane de euro va fi construit în Bulgaria: ”Las Vegas-ul” din Balcani, realizat de investitori din Hong Kong
Foto: mardigrasinn.com

Un teren de golf dintr-un sat de la periferia capitalei bulgare ar putea fi transformat într-unul dintre cele mai moderne şi variate complexuri de divertisment din Balcani. Ambițiosul proiect turistic va fi realizat de investitori din Hong Kong care intenţionează să înceapă lucrările în primăvară, informează Novinite.

Construcția „Las Vegas-ului” bulgăresc ar trebui să înceapă cel târziu în mai, iar investiţia este estimată la peste 1,6 miliarde de leva (800.000.000 de euro).

Complexul se va afla la aproximativ 20 de kilometri de capitală şi va pune la dispoziţia turiştilor hoteluri de lux, cazinouri, un parc acvatic, un mall, un centru sportiv, precum şi alte atracţii.

Al doilea proiect ca amploare este Destination Rila, o megastaţiune de schi situată în munţii Rila din sud-vestul Bulgariei care se va întinde pe o suprafaţă de 5.500 de hectare. Valoarea proiectului, un joint-venture francezo-bulgar, este estimată la 600.000.000 euro.

De asemenea, un fond de investiţii din Rusia intenţionează să construiască un centru de reabilitare în Separeva Banya, un oraş din sud-vestul Bulgariei situat la poalele munţilor Rila, care va putea trata până la 2.000 de pacienţi pe zi. Costurile proiectului sunt estimate la 75 de milioane de leva (38 milioane euro).