Un mare lanț de magazine ar fi comercializat roșii de Turcia cu etichetă de România. Acuzațiile fermierilor

Un mare lanț de magazine ar fi comercializat roșii de Turcia cu etichetă de România. Acuzațiile fermierilor
Foto: Pixabay.com

Clienții unui mare lanț de retail ar fi fost păcăliți cu roșii de Turcia, vândute drept roșii din România. Povestea a fost relatată de doi fermieri din Olt, care precizează că tomatele de peste hotare au și o calitate mult mai slabă ca roșiile nostre.

Un fermier din Olt a demarat o anchetă pe cont propriu, la Slatina, după ce un amic din Iași i-ar fi spus că într-un mare lanț de magazine se comercializează roșii din Turcia drept roșii românești.

Potrivit Adevărul, roșiile turcești erau vândute sub eticheta de roșii de România, iar comerciantul nici măcar  nu s-a mai sinchisit să schimbe lăzile, provincia din care proveneau tomatele fiind clar vizibilă.

Roșiile de România, vândute cu etichetă de import

Fermierul din Iași a mai precizat că pe roșiile vândute de lanțul respectiv drept tomate din România era prezentă și o etichetă mică, lipită pe fruct, specifică roșiilor din import.

Astfel că, Mihai Chesnoiu a pornit în ancheta de la Slatina, pentru a vedea dacă istoria de la Iași se repetă.

„Suntem minţiţi, suntem manipulaţi, suntem înşelaţi. Primesc o sesizare de la un coleg din Iaşi, aşa că pornesc să verific dacă şi în Olt, în Slatina, se întâmplă la fel.

De data aceasta am întăriri, îl am alături şi pe domnul Păunel (n. red. – reprezentantul Uniunii Salvăm Ţăranul Român, o asociaţie a producătorilor). Vrem să verificăm ce se întâmplă, dacă acelaşi caz apare şi aici (…) Şi, da, avem „Roşii România“ în lăzi de Turcia.

Se pare că cei care s-au ocupat de comercializare şi de import n-au mai avut cartoane necolorate, de ambalare, şi le-au adus în acestea. Roşii verzi, cred că este un nou soi. Haideţi să vedem ce e şi sub”, a precizat fermierul, potrivit sursei citate anterior.

Ultima oră
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban cum că și-a asumat ținte de vaccinare pe care nu le-a respectat: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută