Un nou caz în care un angajat al unei companii trebuie să primească bani pentru hărțuire la locul de muncă: Ericsson trebuie să plătească 10.000 euro

Un nou caz în care un angajat al unei companii trebuie să primească bani pentru hărțuire la locul de muncă: Ericsson trebuie să plătească 10.000 euro
Foto: startlr.com

Un angajat al unei subsidiare locale a grupului suedez Ericsson trebuie să primească daune morale de 10.000 de euro pentru hărțiure la locul de muncă, plus cheltuieli de judecată de 6.000 lei, informează Profit.ro.

Decizia a fost luată în instanță și este una definitivă.

Potrivit sursei citate, cel care s-a plâns de hărțuire la locul de muncă este un bărbat care lucrează la companie din 1997. Acesta susține că totul a început în vara anului 2014, ca urmare a opoziției profesionale manifestate față de un proiect.

Concret, hărțiurea despre care vorbește angajatul a constat în interzicerea exercitării oricărei activități profesionale, scoaterea din fluxul informațional, eliminarea de la ședințele săptămânale/lunare, programate cu câteva luni înainte și refuzul ocupării oricărui post în cadrul Ericsson România sau Ericsson Group, arată sursa citată.

Iar problemele nu s-au oprit aici, bărbatul susține că din același motiv, a primit evaluări proaste, i-a fost blocată o viitoare candidatură la posturi de conducere în cadrul companiei și a fost mutat în zona în care lucrează doar angajații juniori, fără a primi însă vreo sarcină de serviciu.

Mai mult, în noiembrie 2014, a fost informat de superiori că a fost creată o nouă structură de management în cardul căreia el nu ocupa nicio poziție.

Angajatul susține că din cauza tratamentului la care a fost supus a vut nevoie de în ședințe psihoterapeutice săptămânale.

Potrivit Profit.ro, reprezentanții companiei nu au vrut să comenteze situația.

Cazul angajatului nu este singurul de acest fel. Potrivit aceleiași surse, un fost angajat al Orange a primit tot 10.000 de euro, pentru "hărțuire morală" la locul de muncă.