Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”

Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%
Noi măsuri de relaxare ar putea fi luate în România, înainte de sărbători

Un nou val de scumpiri este pe cale să cuprindă România, în preajma sărbătorilor de iarnă. Românii trebuie să se aştepte la scumpiri în toate sectoarele, de la 1 ianuarie 2022, de la panificaţie, la carnea de porc sau produsele lactate.

Un nou val de scumpiri

Dragoş Frumoşu, preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară,a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac mai scump cu 30% decât anul trecut. ”Discutăm de creşterea preţului la cereale, a mai crescut după seceta de anul trecut, creşterea preţului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creştererile pot ajunge până la 60%, sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus sindicalistul.

Acesta a atras atenția că dacă până acum preţurile au crescut cu 15%, sigur vor creşte cu încă 15%.

”Vă spun cu toată responsabilitatea. probabil de sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, a mai afirmat Dragoş Frumosu, precizând că s-au înregistrat deja creşteri de preţuri la ulei cu 20%, la lactate, între 5 şi 7%.