Un oraş din România caută „urgent” cel puţin 1.000 de muncitori, după ce a ajuns la șomaj zero

Un oraş din România caută urgent cel puţin 1.000 de muncitori, după ce a ajuns la șomaj zero
Foto simbol: Pixabay

Un oraş din România se laudă că a ajuns la şomaj zero în urma investiţiilor din ultimii ani. Ar fi nevoie urgentă de 1.000 de muncitori pentru a acoperi necesarul companiilor din zonă. Pentru că această forţă de muncă nu este găsită, s-ar putea apela chiar la „importarea” ei din Asia şi nordul Africii.

Ar fi nevoie urgentă de 1.000 de muncitori

Primarul oraşului Chişineu-Criş a declarat joi, într-o conferinţă de presă că ar fi nevoie urgentă de 1.000 de muncitori pentru a acoperi necesarul companiilor din zonă, dar că această forţă de muncă nu este găsită şi s-ar putea apela la „importarea” ei din Asia şi nordul Africii.

El a spus că s-a încercat să se aducă muncitori din Ungaria, dar companiile au renunţat pe rând la ei pentru că întârziau la serviciu din cauza cozilor de la punctele de trecere a frontierei.

Astfel, s-a ajuns să se aducă muncitori chiar şi de la 120 de kilometri din judeţe învecinate din România, cum ar fi Bihor, care fac naveta în fiecare zi, potrivit Observator.

La o populaţie de 7200 de persoane, oraşul Chişineu-Criş are peste 4.000 de angajaţi doar în companiile multinaţionale. În zonă predomină industria de prelucrare a aluminiului şi cea automotive.

Anul trecut, şi oraşul Sebiş, tot din judeţul Arad, declara şomaj zero. „Avem 1.000 de firme la o populaţie de 5.000 de oameni, incluzând aici minorii şi pensionarii. Dacă ar fi să ne raportăm doar la populaţia activă, practic avem o firmă la trei locuitori”, declara primarul oraşului Sebiş, Cristian Feieş, în martie 2023.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:59 - Franța le recomandă cetățenilor să nu viziteze Orientul Mijlociu. Avertismentul vine în urma celui făcut de Rusia și SUA
14:45 - Facturi mai mici la la gaze și energie electrică. Ministrul Energiei a anunțat cine va plăti mai puțin: „Ne așteptăm la o scădere”
14:43 - Parlamentul European a votat pentru recunoașterea parentalității în întreaga UE, indiferent de modul în care copilul a fost conceput, născut sau de tipul de familie. Susține și crearea unui certificat parental european
14:31 - Cutremur cu magnitudinea 5,2, vineri. Unde a fost resimțit
14:28 - Anunțul apropiaților Casei Regale. Când își va relua Kate Middleton aparițiile publice
14:26 - Sacrificiul pe care l-a făcut Florin Piersic pentru un rol: „Eu am jucat lângă maeștri adevărați. Mi-e jenă să mi se spună ‘maestre’, când știu de la cine am învățat profesia asta”
14:21 - Virgil Bălăceanu, despre un eventual atac iranian asupra Israelului: Mai degrabă putem merge pe un scenariu de folosire a unor proxy. Nu cred că suntem în pragul unui război în Orientul Mijlociu în care Iran devine actorul principal (VIDEO)
14:19 - Câştigătorul marelui premiu la Loto 6/49 şi-a ridicat premiul în valoare de aproape 2 milioane de euro. De cât timp joacă și ce mesaj a transmis tuturor jucătorilor
14:03 - Peste 800 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile de a fi contrafăcute, reținute pe Otopeni
14:01 - Newsweek: 6.100 lei pensie pentru un pensionar la recalculare. Ce indice de corecție a avut și cât a muncit?