Eugen Teodorovici, despre DECIZIA C.E.: NU o să pierdem FONDURILE EUROPENE. Sunt discuții contradictorii

Eugen Teodorovici, despre DECIZIA C.E.: NU o să pierdem FONDURILE EUROPENE. Sunt discuții contradictorii

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, dă asigurări că anunţul făcut de Comisia Europeană conform căruia, în viitorul buget 2021 – 2027, alocarea fondurilor europene pentru statele membre va fi condiţionată de respectarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, nu va afecat România.

„Asta este o condiţie pusă tuturor statelor membre. Nu înseamnă că în România se întâmplă aşa ceva. (…) Dacă în România sunt discuţii contradictorii asta nu înseamnă că aceasta este aprecierea Comisiei Europene. Este normal să se poarte discuţii la nivelul unui stat membru, e normal să fie discuţii şi nu neapărat să fim cu toţii pe aceeaşi lungime de undă, mai ales când avem o poziţie în afara României. Este foarte important şi noi din păcate nu înţelegem acest lucru când vine vorba de interesul naţional, în România, în afara României, la nivelul comisiilor, în orice structură internaţională trebuie să avem aceeaşi poziţie”, a precizat Teodorovici, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă există riscuri pentru finanţarea României din fonduri europene, Teodorovici a negat, subliniind că pentru România important este ca banii europeni „să fie cheltuiţi la timp şi pe proiecte care să aducă valoare în economie”.

Comisia Europeană a propus miercuri, oficial, printr-o decizie fără precedent, „restrângerea accesului la fondurile UE” pentru ţările membre care încalcă statul de drept, cu aplicare din următorul cadru financiar multianual, 2021-2027, potrivit unui comunicat de presă al Reprezentanţei forului comunitar la Bucureşti. (Detalii AICI)