Urcarea AUR în sondaje produce temeri mai mari pentru investitori decât criza diplomatică din Ucraina. Avertismentul reprezentantului unei mari firme multinaționale de avocatură

Urcarea AUR în sondaje produce temeri mai mari pentru investitori decât criza diplomatică din Ucraina. Avertismentul reprezentantului unei mari firme multinaționale de avocatură
Urcarea AUR în sondaje produce temeri mai mari pentru investitori decât criza diplomatică din Ucraina Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ascensiunea partidului extremist amenință foarte grav imaginea României, în ochii investitorilor care stau pe gânduri referitor la accederea pe piața noastră. Perry Zizzi, șeful Dentons România, compară impactul cu cel al conflictului de la granița Ucrainei cu Rusia.

”Situația de la granița dintre Rusia și Ucraina este una problematică, dar nu se poate spune că investitorii sunt temători în privința României din această cauză.”

„Pot spune cu siguranță că investitorii au fost mult mai îngrijorați cu privire la România anul trecut, din cauza instabilității Guvernului”, a declarat Perry Zizzi, conform publicației Wall-Street.

Dentons este cea mai mare firmă multinațională de avocatură după criteriul numărului de angajați și a cincea cea mai puternică firmă de avocatură, tot la nivel global, în ceea ce privește veniturile.

Perry Zizzi, împreună cu echipa sa, a negociat în 2015 prima poliță de asigurare pentru garanţie şi despăgubire emisă vreodată pentru o tranzacţie din România, conform sursei citate.

Comparativ cu Ungaria și Polonia, investitorii ne considerau pană acum drept un exemplu de opoziție în fața extremismului

”Sondajele care arată că AUR și-a mărit numărul susținătorilor din România sunt lucrul cu adevărat îngrijorător în prezent pentru investitori.”

„În momentul de față, România este un exemplu de societate în regiune, mai ales dacă ne uităm la ce se întâmplă în Ungaria, Polonia, Cehia sau Croația”, a mai relatat Perry Zizzi.

Acesta a declarat că investitorii își doresc un guvern care să se axeze pe reforme, aspect care nu este luat în serios suficient de mult în România.

„Investitorii vor un guvern ‘așezat’ și care să promoveze reformele. În momentul de față însă… există ceva îndoieli cu privire la prioritățile Guvernului român.”

”Investitorii nu vor să citească știri despre mii sau milioane de persoane ieșite în stradă să protesteze. Vor un guvern ‘așezat’ și care să promoveze reformele. Acestea ar fi semnale încurajatoare. În momentul de față însă… există ceva îndoieli cu privire la prioritățile Guvernului român”, spune Perry Zizzi.

Referitor la impactul pandemiei aspura mediului de afaceri, Perry Zizzi declară că investitorii s-au obișnuit cu provocările ultimilor doi ani de zile.

”Majoritatea clienților au învățat să trăiască în aceasta nouă dinamică dominată de pandemie și COVID-19. De exemplu, au învățat să fie mult mai flexibili: dacă ar apărea o nouă variantă a virusului și s-ar răspândi ducând din nou la un lockdown, acum multe firme au un plan de rezervă și pot reacționa rapid”, a declarat Perry Zizzi.

”Per ansamblu, afacerile sunt în prezent peste nivelul din 2019; se poate spune că s-a revenit complet din pandemie din acest punct de vedere”, a mai declarat acesta.

AUR cere alegeri anticipate pentru a ajunge la guvernare

George Simion anunță că vrea alegeri anticipate pentru ca AUR să ajungă la guvernare, având în vedere faptul că în unele sondaje aceștia strâng chiar și 25 de procente din intenția de vot.

„Suntem în Parlamentul României, suntem un partid tânăr. Am intrat în Parlamentul României anul trecut cu 10% din voturi, dar acum sondajele ne arată la 25%.”

„Alegerile în România vor fi în anul 2024, dar vrem să facem să aibă loc mai devreme astfel încât mişcarea patriotică reprezentată de partidul nostru să ajungă la guvernare”, a afirmat George Simion pentru TVP World.

Este totuși neclar cu ce formațiune politică ar putea face coaliție AUR, câtă vreme toate partidele din parlament sunt în conflict cu aceștia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene