Valerian Vreme: Medicii vor avea o bază de date electronică a tuturor pacienților și istoricul lor

Valerian Vreme: Medicii vor avea o bază de date electronică a tuturor pacienților și istoricul lor

Medicii vor avea acces în curând la toate datele pacienţilor și la istoricul lor, iar spitalele vor comunica mai mult și mai ușor între ele, dar și cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Totul datorită unui sistem informatic ce va conecta unitățile medicale din teritoriu. Întreaga investiție se ridică la 15 milioane de euro, spune ministrul Comunicațiilor, Valerian Vreme, care a anunţat şi alte noutăţi în materie de infrastructură informatică.

„Am închis pe 8 iulie depunerea de proiecte pe apelul de sănătate locală, care iarași înseamnă 15 milioane de euro pentru dotarea cu tot cu hard, soft a spitalelor ”, a spus Valerian Vreme.

Ministrul Comunicatiilor spune că aproximativ 40 de spitale vor beneficia de finanțări, în baza unor proiecte depuse la Ministerul Comunicațiilor. Contractele dintre spitalele beneficiare și minister vor fi semnate până la sfârșitul acestui an, iar realizarea proiectelor va avea loc în 2012.

„Vor trebui ca acest eaplicatii să lucreze împreună și să genereze pentru medic, pentru pacient, informații despre dosarul medical, ținut absolut în timp real, al pacientului”, a adăugat ministrul Comunicațiilor.

Mai mult, Valerian Vreme a precizat că în curând fiecare român va avea identitate virtuală pe Internet. Asta înseamnă că vor putea să facă plăţi electronice în siguranţă şi să îşi plătească taxele şi impozitele cu ajutorul computerului.

„Fiecare cetățean va trebui să aibă și o identitate virtuală ca sistemele de guvernare. Pot să văd sau am acces la date cu caracter personal și atunci intervine protecția acestor date, foarte important. De aceea, dăm o foarte mare atenție acestui subiect și din acest motiv am lansat la ora actuală aceasta problematică ca prioritate zero, identitatea electronic”, a mai spus Valerian Vreme.

În plus, ministrul Comunicațiilor a precizat că votul prin corespondenţă va fi supus dezbaterii publice în scurt timp. Ministrul a explicat că acest sistem poate fi pus în practică şi că permite tuturor cetăţenilor de origine română, oriunde s-ar afla aceştia, să voteze.

Urmăriți B1TV.ro și pe