Valoarea bitcoin a crescut fulgerător vineri, la 47.200 de dolari

Valoarea bitcoin a crescut fulgerător vineri, la 47.200 de dolari
Bitcoin / Foto: Hepta

Bitcoin a crescut în câteva minute la cel mai mare nivel zilnic din iulie, iar alte monede digitale au urmat exemplul într-un raliu șoc care a urmat celui mai mare declin lunar din mai.

Valoarea bitcoin a crescut fulgerător vineri, la 47.200 de dolari (40.000 de euro), cu 10%, în doar câteva minute, după ce a înregistrat o scădere treptată şi lentă, relatează AFP.

Această creştere a interesului cumpărătorilor poate fi explicată prin mai multe motive, inclusiv o intervenţie a lui Jerome Powell, preşedintele Rezervei federale americane (Fed).

Comercianții au oferit o varietate de motive posibile pentru câștiguri, observând în același timp că piața fracționată lasă activele digitale vulnerabile la fluctuații de preț volatile. Unii au subliniat joi comentariile președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, potrivit cărora banca centrală nu va avea „nicio intenție” de a interzice criptomonedele.

„Piețele se tranzacționează lateral de săptămâni, din cauza lipsei de claritate a reglementărilor și a declarațiilor din partea autorităților americane care indică că încearcă să reducă semnificativ activitatea criptografică”, a declarat Leah Wald, director executiv al managerului de active criptografice Valkyrie Investments.

Banca centrală chineză le-a interzis vineri instituţiilor financiare, socităţilor de plată şi societăţilor din domeniul Internetului să faciliteze comerţul cu criptomonede.

Potrivit agenţiei financiare de presă Bloomberg, toate tranzacţiile cu aceste monede sunt de-acum ilegale în China.