Vești bune de la malul mării! Turismul pe litoral a crescut cu 50% (VIDEO)

Vești bune de la malul mării! Turismul pe litoral a crescut cu 50% (VIDEO)
foto: radiovacanta.ro

În această vară, turismul a crescut cu 50% faţă de anul trecut, au anunţat şefii Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. Potrivit acestora, este pentru prima oară în ultimii ani când staţiunea Venus urcă pe locul al doilea, după Mamaia, în topul staţiunilor preferate de români, arată B1 TV.

Litoralul se dezvoltă constant, iar sudul litoralului vine cu paşi repezi din urmă, anunţă experţii din Turism.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, vânzările pe litoralul românesc au înregistrat o creştere de aproximativ 50% faţă de anul trecut.

Mai mult, este pentru prima oară în ultimii ani când o staţiune din sudul litoralului urcă pe locul al doilea, după Mamaia, în topul preferinţelor de vacanţă pe litoral, devansând Eforie.

Petiție împotriva lui Tudy, noul viceprimar al Capitalei. Oana Zăvoranu, prima semnatară

#DIRECT_ONE_u5n9jy#

"Vorbim despre Venus, ca urmare a investiţiilor dezvoltării pe segmentul hotelier de 4 – 5 stele, pe all inclusive. Per total, se vând cel mai bine hotelurile de 3 şi 4 stele. A scăzut cererea pe 2 stele. Extrem de important este faptul că aproape 40 la sută dintre turişti şi-au rezervat vacanţa la mare încă din toamna şi iarna trecută.", a explicat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Alin Burcea, şeful Asociaţiei Agenţiilor de Turism din România, a declarat că există vânzări mari oriunde pe litoral. "În Mamaia, de exemplu, se vinde orice. Chiar şi cel mai prost hotel din Mamaia se vinde", a spus Burcea. În schimb, banii alocaţi turismului de către autorităţi sunt puţini.

"Avem în 2016 exact acelaşi buget pe care l-a avut, în 2001, Dan Matei Agathon. ANT nu are bani să-i ajungă la toate târgurile, nu mai vorbim de bannere, nu mai vorbim de spoturi. S-a ajuns în situaţia, penibilă şi jenantă, în care ANT ne cere nouă, patronatelor, spaţii gratis la târguri. Ca să ştiţi care este realitatea gol-goluţă. Dezinteresul actualei guvernării tehnocrate este total", s-a plâns Burcea.