Vicepreședintele ANRE: Nu cred că e momentul să intervenim în piață cu impozitul pe extra-profitul producătorilor. Avem un deficit de energie electrică din ce în ce mai acut (VIDEO)

Vicepreședintele ANRE: Nu cred că e momentul să intervenim în piață cu impozitul pe extra-profitul producătorilor. Avem un deficit de energie electrică din ce în ce mai acut (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, s-a arătat de părere că sunt bine-venite toate amendamentele aduse în Senat pe partea de compensare a facturilor la energie, însă susține că nu este momentul să se intervină în piață cu impozitul pe extra-profitul producătorilor. „Nu cred că este momentul în care ar trebui să afectăm activitatea producătorilor de energie electrică în România”, a spus oficialul, miercuri, la Știrile B1 TV cu Ștefan Pășcuță.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vicepreședintele ANRE, pe B1 TV, despre amendamentele la OUG 118 privind compensarea la energie electrică și gaze naturale

„La Senat, prin legea de aprobare a Ordonanței 118, s-au adus îmbunătățiri substanțiale la prevederile acestei ordonanțe care vine în sprijinul consumatorilor de energie și gaze naturale și oferă o compensare la facturile lunare. În plus, Senatul a aprobat și o plafonare a prețurilor, pe lângă compensare, ca să nu se depășească anumite limite atât la energie electrică, cât și la gaze naturale. Sunt bine-venite toate amendamentele care se referă la mecanismul de compensare, cred că în această variantă această compensare se poate aplica mult mai ușor atât la nivelul furnizorilor, cât și la nivelul instituțiilor care sunt implicate”, a declarat vicepreședintele ANRE.

România are un deficit tot mai acut de energie electrică, spune Zoltan Nagy-Bege.

„Singurul lucru la care nu cred că este tocmai momentul să intervenim în piață este acel impozit pe extra-profitul producătorilor impus de 80% peste prețul energiei care depășește 450 de lei. Nu cred că este momentul în care ar trebui să afectăm activitatea producătorilor de energie electrică în România. Avem un deficit de energie electrică din ce în ce mai acut, avem nevoie de acești producători din toate sursele, de la regenerabil până la nuclear și inclusiv cele fosile. Această limită de 450 de lei peste care veniturile se impozitează cu 80% îi afectează în primul rând pe producătorii din surse fosile, în primul rând cei care produc din cărbuni și gaze naturale, și cei mai mari ar fi Complexul Energetic Oltenia și ELCEN, dar absolut toate CET-urile, producătorii de energie termică locali, care asigură producerea de energie electrică în cogenerare și asigură alimentarea cu energie termică a orașelor care mai au încălzire centralizată”, a adăugat el.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea trecută în CV-ul său: Eu sunt cu conștiința împăcată. Știți cum e în lumea asta… Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului