Vicepreședintele UniCredit: Nu ne retragem din Europa de Est. Cine sugerează acest lucru este nebun

Vicepreședintele UniCredit: Nu ne retragem din Europa de Est. Cine sugerează acest lucru este nebun

UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa de Est, nu se retrage de pe piața din această regiune și orice sugerează acest lucru este „nebun”, a declarat vicepreședintele executiv al UniCredit, Gianni Franco Papa, potrivit Bloomberg.

Acesta a precizat că așteaptă în continuare ca zona de la Croația până la Kazahstan să se dezvolte mai repede decât Europa de Vest, amintind că banca a amânat expansiunea sucursalelor din Ungaria și România, însă acest lucru nu înseamnă că se retrage din aceste țări. Totodată, banca va continua să deschidă noi unități în Turcia, Rusia sși Cehia și să crească numaăul angajaților din regiune cu 1.100 de persoane în următorii cinci ani.

Dacă cineva susține că a primit un mesaj care arată că UniCred se retrage din Europa Centrală și de Est, este nebun”, a declarat Papa, adăugând că este vorba despre „bun simț” să îți reduci cheltuielile dacă economia stagnează.

În luna ianuarie, Papa declara că UniCredit va deschide 900 de unități bancare în următorii cinci ani în statele care vor înregistra cel mai ridicat ritm de creștere economică. Planul includea deschiderea a câte 300 de unități în România și Turcia și 120 în Ungaria. După 11 luni, planul a fost revizuit din cauza înrăutățirii perspectivelor economice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)