Victor Ponta, întâlnire cu reprezentanţii camerelor de comerţ: De luni vreau să ne întoarcem la economie

Victor Ponta, întâlnire cu reprezentanţii camerelor de comerţ: De luni vreau să ne întoarcem la economie
Foto: romanialibera.ro

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit marți dimineață cu reprezentanţii camerelor de comerţ naţionale şi ai camerelor de comerţ străine reprezentate în România, cărora le-a spus că dorește ca economia să revină la normal prin referendumul de duminică.

”Vă asigur că, duminică, criza politică se va încheia, într-un fel sau altul, prin decizia democratică a poporului român şi că de luni ne întoarcem la problema numărul unu a oricărei ţări europene în acest moment, şi anume situaţia economică şi financiară. În baza evaluării noastre, criza politică a influenţat piaţa financiară, în special cursul de schimb, şi de aceea duminică sunt la fel de dornic ca şi dumneavoastră să punem capăt, într-un mod democratic, prin vot, unei crize politice şi de luni să avem stabilitate, predictibilitate şi coerenţă în actul economic, ceea ce cred că fiecare investitor privat, străin sau român, mai mare sau mai mic, îşi doreşte pentru România”, a spus Ponta.

Premierul consideră că economia țării se află în grafic cu angajamentele asumate în acordul cu FMI, inclusiv în privinţa limitei de deficit, iar pentru măsurile economice care vor fi discutate cu organismele financiare internaţionale există semnale pozitive astfel încât să fie adoptate.

De altfel, premierul nu s-a arătat deloc îngrijorat de evoluția cursului de schimb din ultimele zile, în dafavoarea monedei naționale, el considerând că totul va reveni la normal după referendum.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări