Victor Ponta: Principalul dușman al propagandei lovește din nou. Potrivit ‪INS‬, în primele 7 luni ale anului, sectorul de construcții a crescut cu 11.3%

Victor Ponta: Principalul dușman al propagandei lovește din nou. Potrivit ‪INS‬, în primele 7 luni ale anului, sectorul de construcții a crescut cu 11.3%
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a postat vineri, pe pagina de Facebook, rezultatele publicate de Institutul Național de Statistică (INS) cu privire la lucrările de construcții.

Astfel, șeful Executivulul a scris că „principalul dușman al propagandei lovește și astăzi”, făcând referire la datele INS.

„Principalul dușman al propagandei (și anume cifrele reale din economie) lovește și astăzi!

Potrivit ‪INS‬, în primele 7 luni ale anului, sectorul de construcții a crescut cu 11.3% față de aceeași perioadă din 2014. Toate elementele din acest sector au înregistrat majorări consistente: +10,2% la construcții noi, +15,8% la reparații capitale și +11,8% la reparații curente.

Tot INS arată azi că pensia medie lunară a crescut de la 846 RON la 892 RON (+5,4%) în trimestrul II 2015 față de trimestrul II 2014. Ținând cont și de inflația negativă din ultimul an, rezultă că puterea de cumpărare a pensiei medii lunare a crescut cu 7% în acest interval.

Este al doilea rezultat pozitiv al politicilor economice și sociale anunțat zilele acestea de INS, după ce am aflat că puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu net a crescut cu 9,4% în iulie 2015 față de iulie 2014″, a scris Ponta.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele șapte luni ale acestui an, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu 11,6%, față de perioada similară a anului trecut, reiese din datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).  (Detalii AICI).