Victor Ponta: Principalul dușman al propagandei lovește din nou. Potrivit ‪INS‬, în primele 7 luni ale anului, sectorul de construcții a crescut cu 11.3%

Victor Ponta: Principalul dușman al propagandei lovește din nou. Potrivit ‪INS‬, în primele 7 luni ale anului, sectorul de construcții a crescut cu 11.3%
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a postat vineri, pe pagina de Facebook, rezultatele publicate de Institutul Național de Statistică (INS) cu privire la lucrările de construcții.

Astfel, șeful Executivulul a scris că „principalul dușman al propagandei lovește și astăzi”, făcând referire la datele INS.

„Principalul dușman al propagandei (și anume cifrele reale din economie) lovește și astăzi!

Potrivit ‪INS‬, în primele 7 luni ale anului, sectorul de construcții a crescut cu 11.3% față de aceeași perioadă din 2014. Toate elementele din acest sector au înregistrat majorări consistente: +10,2% la construcții noi, +15,8% la reparații capitale și +11,8% la reparații curente.

Tot INS arată azi că pensia medie lunară a crescut de la 846 RON la 892 RON (+5,4%) în trimestrul II 2015 față de trimestrul II 2014. Ținând cont și de inflația negativă din ultimul an, rezultă că puterea de cumpărare a pensiei medii lunare a crescut cu 7% în acest interval.

Este al doilea rezultat pozitiv al politicilor economice și sociale anunțat zilele acestea de INS, după ce am aflat că puterea de cumpărare a câștigului salarial mediu net a crescut cu 9,4% în iulie 2015 față de iulie 2014″, a scris Ponta.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele șapte luni ale acestui an, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu 11,6%, față de perioada similară a anului trecut, reiese din datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).  (Detalii AICI).

Ultima oră
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile