Victor Ponta: Vom discuta cu FMI introducerea impozitului progresiv de la 1 ianuarie

Victor Ponta: Vom discuta cu FMI introducerea impozitului progresiv de la 1 ianuarie

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că va discuta cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) introducerea impozitului progresiv începând cu data de 1 ianuarie 2013, măsura urmând să fie luată în calcul la momentul construirii bugetului pe 2013, arată Agerpres.

Nu, nu cred că e bine să majorăm cei 16%. Ar fi un semnal categoric negativ. (…) Rămâne că în octombrie calculăm la buget şi discutăm cu cei de la FMI dacă putem să îl introducem de la 1 ianuarie (n.r. impozitul progresiv)„, a spus Ponta.

Acesta a arătat că Guvernul va cântări prioritățile și posibilitățile în ceea ce privește construcția bugetului pe 2013.

Nici în cele mai negre coşmaruri ale noastre nu ne-am gândit că vom găsi atât de multe găuri: la taxa clawback la medicamente – 300 de milioane de euro, la taxa auto – 400 de milioane de euro, la Hidroelectrica – 1 miliard de euro„, a încheiat premierul.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)