Viorica Dăncilă: Nu s-a pus problema tăierilor de salarii de către acest Guvern (VIDEO)

Viorica Dăncilă: Nu s-a pus problema tăierilor de salarii de către acest Guvern (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă susține că nu se pune problema tăierilor de salarii în sectorul public. Într-o declarație de presă susținută, marți, la Parlament, prim-ministrul a dat asigurări că de la 1 septembrie vor crește punctului de pensie şi a indemnizaţia minimă.

„Nu s-a pus problema tăierilor de salarii de către acest Guvern. Eu ştiu că tăierile de salarii şi politica de austeritate sunt atributul PNL, care, de altfel, a şi afirmat public acest lucru. Dimpotrivă, noi la 1 septembrie avem creşterea punctului de pensie, creşterea indemnizaţiei minime, în niciun caz nu ne punem problema tăierilor de salarii. Când am preluat guvernarea am spus că pentru noi este importantă creşterea veniturilor populaţiei şi creşterea nivelului de trai şi în niciun caz tăierea salariilor. (…) În niciun caz noi nu avem în vedere acest lucru, dacă aveam în vedere comunicam public, ne asumăm obiectivele pe care le avem în vedere şi nu lăsam ca aceste lucruri să fie comunicate de alţii”, a spus Dăncilă.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a susținut, într-o postare pe Facebook, că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a trimis tuturor instituțiilor publice din țară o notificare prin care cere, în mod expres, ”reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”. (Detalii AICI)

Cineva încearcă într-un mod jalnic să aducă această discuție pe tapet – așa a reacționat Eugen Teodorovici, întrebat dacă Ministerul Finanțelor a trimis tuturor instituțiilor publice o notificare în acest sens.

Eugen Teodorovici insistă că mai sunt bani la buget, iar instituțiilor li s-a cerut să-și analizeze cheltuielile deoarece ”dacă sunt cheltuieli publice care pot fi ajustate în mod logic, de ce să nu se facă acest lucru?” (Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)