Virgil Popescu: Peste 40% dintre consumatori au optat pentru piața liberalizată a energiei electrice. Îi îndemn și pe ceilalți. Vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea discountul de factură (VIDEO)

Virgil Popescu: Peste 40% dintre consumatori au optat pentru piața liberalizată a energiei electrice. Îi îndemn și pe ceilalți. Vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea discountul de factură (VIDEO)
Foto: Ministerul Energiei / Facebook

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat luni, pentru B1 TV, că până acum doar 40% dintre consumatori care au optat pentru piața liberalizată de energie electrică. Liberalul e convins că procentul va crește mai ales după finele lunii iunie, când oamenii vor vedea în factură că nu mai există acel discont la preț.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Virgil Popescu, despre liberalizarea pieței de energie

„Am depășit 40% procent de consumatori care au optat pentru piața liberalizată. Nu e suficient, îi îndemn mai mult pe oameni să iasă din rutina de zi cu zi… Te complaci cu această idee: ”las că mă duc mâine, las că mă duc mâine”… Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură. La începutul lui iulie va fi iar o mutare dintr-un loc în altul în căutarea unei oferte mai bune.

Am văzut semnalele din piață vizavi de o posibilă creștere a energiei electrice (a prețului) Indiferent ce spun unii colegi din ANRE, că piata trebuie să fie liberă, liberă – și uită că au fost de acord cu ce a făcut PSD cu piața reglementată – nu cred că trebuie să avem o piață sălbatică, în care fiecare face ce vrea. (…)

Prețurile, de fapt, au crescut în zona asta: Cei care au cumpărat energie anul trecut pentru anul acesta e la același preț și cei care au cumpărat în 2019 pentru 2020 e cam la acelasi preț.

A crescut pe piața zilei următoare, o piață în care, în mod normal, ar trebui să existe un excedent de energie și nu l-am contractat. Au început să apară speculații pe această piață și acolo a crescut prețul. Or un furnizor care are un portofoliu de clienți, industriali sau casnici, trebuie să știe să-și cumpere energia dinainte de la producător.

Există furnizori (care nu au făcut asta) care acum sunt obligați să cumpere de pe piața zilei următoare, care e mai scumpă. Așa apare o spirală de preț”, a explicat ministrul Virgil Popescu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe