EXCLUSIV // Voucherele de vacanță emise în 2020 ar putea fi prelungite. Ministerul Economiei pregătește un Fond de Garantare pentru voucherele emise de către agenții ca alternativă la rambursarea pachetelor de servicii

EXCLUSIV // Voucherele de vacanță emise în 2020 ar putea fi prelungite. Ministerul Economiei pregătește un Fond de Garantare pentru voucherele emise de către agenții ca alternativă la rambursarea pachetelor de servicii
sursa foto: pixabay

Voucherele de vacanță emise în anul 2020 care nu au putut să fie folosite din cauza pandemiei de coronavirus ar putea fi prelungite, a explicat peentru B1.RO secretarului de stat din Ministerul Economiei Emil-Răzvan Pîrjol.

Acesta a mai precizat că la rândul lor voucherele 2021 ar putea fi prelungite, astfel încât să se ajungă cu voucherul din 2020 până în 2022 și cu cel din 2021 până în 2023.

“Există în spațiul public această dezbatere privind voucherele de vacanță pentru următorii ani. Noi am lucrat și vom avea săptămâna viitoare pregătite pentru semnătură Ordonanța de urgență pentru voucherele 2021 și atunci vom vedea sub ce formă ele vor ieși.

În același timp analizăm foarte serios prelungirea voucherelor de vacanță emise în 2020 care nu au putut să fie folosite din cauza situației actuale, pentru un timp de câte un an. Dar dacă va ieși voucherul 2021 și el va fi prelungit de un an, ceea ce înseamnă că vom ajunge cu cel din 2020 în 2022 și cu cel din 2021 am putea ajunge până în 2023, măcar parțial din anul respectiv. Acesta este un stimul care ar trebui să ajute industria ospitalității”, a precizat secretarul de stat.

De asemenea, acesta a dezvăluit că se află în faza de avizare un proiect de lege privind crearea Fondului de Garantare pentru voucherele emise de către agențiile de turism ca alternativă la rambursarea pachetelor de servicii.

„Rămâne să fie finalizat, să avem o primă citire ca proiect de lege, este încă pe un circuit de avizări, în urma unor verificări primite de la Consiliul Concurenței și Ministerul Justiției, Fondul de Garantare pentru voucherele emise de către agențiile de turism ca alternativă la rambursarea pachetelor de servicii. Aceste vouchere erau de fapt acea doleanță inițială pe care și noi am stimulat-o către consumatori să nu ceară bani agenției, pentru că nu au de unde să îi dea și să accepte o reprogramare sau un voucher care să aibă o valabilitate, să zicem, de 18 luni. Sunt garantate de către stat aceste vouchere. Asigură consumatorul că indiferent ce se va întâmpla în parcursul următoarelor luni, falimente sau insolvențe, au un bon valoric pe care îl poate utiliza în orice condiții”.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)