Zece mari orașe din Italia, în pragul falimentului

Zece mari orașe din Italia, în pragul falimentului
Foto: Esteri.it

Situația economică din Italia a ajuns într-o fază critică, zece dintre marile orașe ale țării confruntându-se cu riscul falimentului din cauza datoriilor acumulate. Printre aceste orașe se numără Milano, Napoli, Torino și Palermo, relatează cotidianul La Stampa din Torino.

Asociația națională a comunelor din Italia a organizat, marți, o demonstrație de protest față de noile tăieri bugetare, încercând astfel să trimită un mesaj clar ministrului Mario Monti, prin care i-ar putea ”forța mâna”.

Zece orașe importante din Italia cu peste 50.000 de locuitori sunt la un pas de faliment. Napoli și Palermo se află în vârful ”listei negre”, deși guvernul de la Roma face tot îi stă în putere pentru a evita crash-ul.

Printre orașele cu probleme se numără și Milazzo, din Sicilia, care se confruntă cu riscul de dizolvare a consiliului comunal. De asemenea în acest oraș este vehiculată posibilitatea intrării în scenă a contabililor de la Curtea de Conturi sau chiar numirea unui comisar special care să găsească o soluţie pentru evitarea falimentului cât de repede se poate.

”Situația devine din ce în ce mai dificilă cu fiecare zi care trece”, confirmă Graziano Del Rio președintele ANCI (Asociaţia naţională a comunelor din Italia). ”Primarii au nevoie de mai mult timp pentru a găsi soluţii la reducerea fondurilor de la stat pentru autorităţile locale”, a mai spus Graziano Del Rio.