Zvonuri despre noul iPhone 5. La ce gadgeturi renunţă Apple

Zvonuri despre noul iPhone 5. La ce gadgeturi renunţă Apple
Foto: pinoytutorial.com

Potrivit celor mai recente zvonuri legate de noul iPhone 5, Apple va renunţa la o serie de tehnologii odată cu lansarea noii generaţii de smartphone-uri, programată pentru vara aceasta, informează huffingtonpost.com.

Conform unui articol din The Independent, citat de huffingtonpost.com, Apple va renunţa la tehnologia Near Field Communication (NFC) odată cu lansarea iPhone 5, care permite transmiterea de date prin apropierea a două dispozitive electronice. De exemplu, un posesor iPhone poate plăti pentru o cafea prin simpla apropiere a telefonului de senzorii prezenţi la casa de marcaj.

Hotărârea Apple de a renunţa la tehnologia NFC contrazice aşteptările pieţei, care vedeau 2011 ca anul în care urmează să fie introdus un standard universal privind tehnologia de plată.

“Noul iPhone nu va avea NFC, Apple le-a comunicat operatorilor îngrijorarea lor cu privire la lipsa unui standard clar”, au declarat surse din industria telecom.

Compania de consultanţă Frost & Sullivan consideră că valoarea tranzacţiilor executate prin NFC va atinge 110 miliarde de euro până în 2015, în timp ce CEO-ul de la Google, Eric Schmidt, a declarat că tehnologia “revoluţionează conceptul de plată”.  Anul acesta, Google a lansat noul Nexus S, un terminal mobil ce conţine tehnologia NFC.

În ciuda popularităţii tehnologiei NFC, o serie de operatori telecom şi retaileri au declarat că nu sunt de acord cu adoptarea acestui sistem de plată.

Carolina Milanesi, analist al companiei Gartner, a declarat: „Cei de la Nokia au discutat acest aspect ani de zile şi nu s-a ajuns la niciun rezultat. Când Google şi Apple vor vorbi, despre acest lucru, vom avea NFC”, informează The Independent.