10 destinații din România pentru concediul de vară

10 destinații din România pentru concediul de vară
Prăpăstiile Zărneștilor, sursă foto: captură YT

Destinații din România perfecte pentru concediul de vară: Cazanele Dunării, așezările rupestre din Țara Luanei, Sarmisegetuza Regia, Mocănița din Maramureș, Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița, Lacul și stațiunea Colibița, Cheile Râmețului și Piatra Secuiului, Cheile Șugăului, Tinovul Mare, Prăpăstiile Zărneștilor și satele românești

Dacă încă nu te-ai hotărât unde să îți petreci concediul de vară, iată câteva idei:

Statuia lui Decebal, sursă foto: captură YT

Cazanele Dunării

Se află în județul Mehedinți, iar o plimbare cu barca pe Dunăre este ideală pentru o zi de vară. Cazanele Dunării sunt incluse în Parcul Național Porțile de Fier și reprezintă una dintre cele mai impresionante zone din Defileul Dunării.

Cazanele Mici au o lungime de 3 km și Cazanele Mari cu o lungime de 4 km oferă vizitatorilor imagini naturale spectaculoase. Aici, turiștii pot vedea Statuia lui Decebal care a fost construită în condiții dificile, Mănăstirea Mraconia, aflată chiar pe malul Dunării, dar și Peșterile Veterani și Ponicova. Întreaga panoramă poate fi văzută cu o drumeție pe Ciucaru Mare.

Așezările rupestre din Țara Luanei

Aflată în județul Buzău, Țara Luanei păstrează unele dintre cele mai frumoase vestigii rupestre din Munții Buzăului. Acestea se extind și în localitățile Colți, Bozioru și Brăești. Este un loc plin de povești și legende care oferă întregii zone un aer de poveste. Se spune că datează din perioada neolitică.

Sarmisegetuza Regia

Aflată în județul Hunedoara, Țara Hațegului deține un loc unde legendele se îmbină plăcut cu realitatea. Sarmisegetuza Regia a fost capitala statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman, dar și un important centru politic, militar și religios.

Mocănița din Maramureș

Mocănița din Vișeul de Sus, sursă foto: captură YT

Trebuie să ajungeți în Vișeul de Sus, locul de unde pornește trenul cu aburi spre trecut. Călătoria durează mai bine de 4 ore, distanța fiind de aproape 43 de kilometri, la cere se adaugă și oprirea din stația Paltin.

Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița

Situat în județul Caraș Severin parcul este o frumusețe sălbatică aflată în sudul Munților Aninei, cu zone deosebite, pline de povești și legende. Tot în această zonă se află și Cascada Bigăr care atrage turiști și după prăbușire.

Cheile Nerei, sursă foto: captură YT

Lacul și stațiunea Colibița

Este un loc perfect de relaxare în județul Bistrița Năsăud. Lacul de acumulare artificial îmbină perfect zonele de munte și de mare.

Cheile Râmețului și Piatra Secuiului

Localizată în județul Alba, în Munții Trascăului zona întâmpină turiștii cu peisaje spectaculoase care te îndeamnă să le explorezi.

Cheile Șugăului

Cheile Șugăului, sursă foto: captură YT

Situată în județul Neamț, chiar la intrarea în cunoscutele Chei ale Bicazului, Rezervația Naturală Cheile Șugăului- Munticelu are trasee formidabile care îți vor arăta peisaje de vis.

Tinovul Mare

Aflată în județul Suceava rezervația Tinovul Mare are cea mai mare rezervație de turbă de la noi din țară. Turiștii pot găsi aici mlaștini, zone umede și un sol bogat în materie organică ce provine de la plante. Rezervația este chiar la poalele Călimanilor în depresiunea Dornelor și se întinde pe o suprafață de 682 de hectare.

Prăpăstiile Zărneștilor și satele românești

O zonă perfectă pentru o zi de vară cu temperaturi ridicate. Turiștii vor fi încântați de aerul răcoros și formațiunile stâncoase. De aici se poate porni în trasee spre Piatra Craiului, Măgura, Peștera sau Șirnea.

Urmăriți B1TV.ro și pe