14 persoane au fost rănite și una a murit, după ce un autocar a lovit o autocisternă cu motorină în Bistrița Năsăud

14 persoane au fost rănite și una a murit, după ce un autocar a lovit o autocisternă cu motorină în Bistrița Năsăud
Foto: Ziardebistrita.ro

Un accident rutier grav cu o autocisternă cu motorină și un microbuz a avut loc joi după-amiază, pe DJ 151 între Lechința și Chiraleș.

Accident grav cu 15 victime în Bistrița Năsăud

În urma impactului, 14 persoane au fost rănite și o persoană a murit,potrivit digi24.ro. O alta persoană este în stare gravă, dar a fost stabilizată de medicii SMURD, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistriţa, Marius Rus.

Bărbatul decedat, pasager în autobuz, avea 59 de ani şi era din municipiul Bistriţa.

„Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat 15 persoane, dintre care un bărbat, în stop cardiorespirator. Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, acesta a decedat. A doua victima aflată în stare gravă a fost stabilizată și va fi transportată la UPU SMURD Bistrița, pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis ISU.

Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical aflat la fata locului, iar starea acestora nu a a impus transportul la spital. Pentru continuarea deplasarii, a fost pus la la dispoziție un alt mijloc de transport, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

În urma accidentului, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, Ulterior, el a fost dezactivat în jurul orei 17.00.

Pompierii salvatori au intervinit la fața locului cu 3 autospeciale de stingere, 1 descarcarare, 2 ambulanțe SMURD, 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanța și 1 unitate de terapie intensiva mobilă.

Ultima oră