6 motive să asculți muzică pe discuri de vinil

6 motive să asculți muzică pe discuri de vinil

Orice pasionat de muzică pe discuri de vinil îți va descrie diferit experiența de ascultare a pieselor înregistrate pe acest format. De asemenea, colecționarea discurilor de vinil este și ea este unică pentru fiecare ascultător în parte.

Discurile de vinil au revenit pe piața muzicală și se bucură de un succes tot mai mare. Dacă ești pasionat de muzica de calitate, îți prezentăm câteva motive pentru care merită să experimentezi ascultarea discurilor de vinil la pick-up:

Selectarea muzicii este o experiență unică

În fiecare seară, te poți relaxa alături de artiștii tăi preferați, iar faptul că poți căuta prin întreaga ta colecție de viniluri discul potrivit, face din asta o experiență unică de ascultare. În plus, vizita la un magazin de viniluri este și ea unică prin faptul că-ți permite să descoperi pe rafturi o varietate de discuri pe care să le iei acasă și să le asculți în voie.

O gamă largă de genuri muzicale

Deși este un sistem de înregistrare vintage, muzica pe discuri de vinil este disponibilă în toate genurile muzicale, inclusiv compilații cu unii dintre cei mai mari artiști ai lumii. Orice viniluri cu muzică ai prefera, în anticariate și în magazinele de specialitate vei găsi discurile artiștilor tăi preferați, dar și discuri care conțin mixuri create de DJ, înregistrări ale basmelor și pieselor de teatru și discuri cu compoziții clasice. Pe lângă marii artiști ai lumii, ale căror compoziții le găsești pe discuri de vinil, ai ocazia să descoperi și artiști underground.

Ritualul tău personal de relaxare

Colecția ta de discuri de vinil va deveni propria ta oază de relaxare cu ajutorul căreia îți poți crea propriul ritual: de la selectarea discului de vinil pe care să-l asculți până la prepararea ceaiului, vei alunga toate energiile negative și te vei lăsa cuprins de căldura notelor muzicale redate de pick-up. Astfel de momente de relaxare după o zi solicitantă te vor ajuta să te destinzi și să te reîncarci cu energie pentru a găsi mult mai ușor soluții la problemele pe care le întâmpini.

Ești conectat cu trecutul

Dezvoltarea tehnologică de care avem parte astăzi este la unul dintre cele mai mari niveluri cunoscute de omenire, însă obiectele vintage, cum sunt de exemplu discurile de vinil, te ajută să te reconectezi cu trecutul și să apreciezi mult mai mult tot parcursul pe care l-ai avut în viață. În plus, dacă ai în familie alți membri pasionați de viniluri vei crea o legătură mult mai strânsă cu aceștia. După o perioadă foarte lungă în care discurile de vinil au fost înlocuite de CD-uri, casete audio și mai noi de aplicațiile de streaming, acestea se bucură din nou de un mare succes tocmai datorită efectului nostalgic, dar și a calității înalte de redare a sunetului.

Te bucuri mai mult de muzica preferată

Ca orice altă formă de artă, muzica a cunoscut perioade de glorie datorită unor artiști precum AC/DC, ABBA, Michael Jackson, Metallica, Nirvana etc, care au concertat pe cele mai mari scene ale lumii și au bucurat inimile a milioane de fani. Astăzi, numeroși artiști autohtoni aleg să își lanseze albumele și în formatul clasic, pe discuri de vinil, astfel că te poți bucura de muzica preferată, atât din prezent, cât și din trecut.

Calitatea sunetului este superioară

Unul dintre motivele pentru care discurile de vinil au revenit pe piață se datorează sunetului cald și complet pe care acestea reușesc să îl capteze. Experiența de ascultare este mult superioară oricăror sisteme actuale, iar muzica înregistrată analog câștigă tot mai mult în fața muzicii înregistrate electronic. Înregistrarea de tip analog captează chiar și cele mai joase note, ceea ce nu este valabil pentru alte moduri de înregistrare a muzicii, așadar, acest mod de ascultare este mult mai complex și complet.

Chiar dacă nu dispui de propriul aparat la care să asculți discuri de vinil și încă nu ai fost cucerit de acest format, îți recomandăm să vizitezi magazinele de viniluri care îți pun la dispoziție un pick-up și să experimentezi această formă de redare a muzicii. Ca experiența de ascultare să fie cât mai personală, ascultă un disc de vinil al artistului tău preferat și dacă te convingi de calitatea redării sunetelor, îl poți cumpăra ca prim pas către obiectivul tău de a-ți crea o întreagă colecție.

Urmăriți B1TV.ro și pe