A început BAC-ul pentru peste 126.000 de liceeni. În 13 iunie, a doua zi după Rusalii nu sunt examene

A început BAC-ul pentru peste 126.000 de liceeni. În 13 iunie, a doua zi după Rusalii nu sunt examene

Examenul de Bacalaureat 2022 începe astăzi, 6 iunie, cu proba orală la Limba română. Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor de comunicare lingvistice în perioada 6-8 iunie 2022.

Peste 126 de mii de absolvenți de liceu s-au înscris pentru susținerea probelor: 111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Bcalaureat 2022
Sursa: Freepik

Calendarul probelor de evaluare a competențelor la BAC 2022

6 – 8 iunie: Proba A – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;

8 – 9 iunie: Proba B – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;

8 – 10 iunie: Proba D – evaluarea competențelor digitale;

14 – 16 iunie: Proba C – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

  • proba de înțelegere a unui text audiat, urmată de proba scrisă: 15 iunie 2022;
  • proba orală: 14 iunie: limba engleză; 16 iunie: limba engleză, limba franceză, limba spaniolă, limba germană, limba italiană, limba ebraică, limba japoneză, limba rusă, limba portugheză, limba chineză și limba turcă.

Pe 13 iunie, a doua zi de Rusalii pauză de la examene

Ministerul Educației a trimis inspectoratelor o notă prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor de timp atât pentru proba de evaluare a competențelor digitale, cât și pentru cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Așa s-a ajuns ca evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională (proba C) se va face între 14 și 16 iunie, deși în calendarul oficial este trecută perioada 13-15 iunie. De asemenea, pe 13 iunie, a doua zi de Rusalii, nu se organizează probe, deși calendarul oficial prevede asta.

Ce înscriși la examenele decompetențe în ultimii doi ani nu au mai susținut aceste probe din cauza pandemiei

Mai amintim că elevii de clasa a XII-a din 2020 și din 2021 nu au mai susținut aceste probe de competențe din cauza situației epidemiologice și li s-au echivalat cu medii școlare din anii de liceu, în funcție de precizările Ministerului de la acea vreme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră