A început Festivalul de film documentar "One World România"

A început Festivalul de film documentar "One World România"
Foto: oneworld.ro

Festivalul de film documentar dedicat Drepturilor Omului „One World România” și-a deschis porțile, miercuri seară, la Cinema Scala din București, informează Agerpres.

Ce-a de-a patra ediție a Festivalului se va desfășura între 16 și 21 martie și va avea loc la Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema Union, Cinemateca Eforie și Cinema Corso.

Fostul disident anticomunist Radu Filipescu a vrut să amintească participaniților de însemnătatea unui astfel de festival, declarând că „un astfel de festival ne poate apărea de greșelile pe care le-am putea face în viitor”.

La ediția de anul acesta vor fi proiectate în premieră 33 de filme. Proiecțiile încep de la ora 14:00 și se termină la ora 20:30.

Festivalul este organizat de Asociația „One World România” în colaborare cu Centrul Ceh și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Prețul unui bilet este în valoare de 5 RON, la Cinemateca Eforie și Cinema Union, și 8 RON la Cinema Corso. Documentarele speciale de la Noul Cinematograf al Regizorului Român sunt cu intrare liberă.

Participanții mai pot achiziționa abonamente în valoare de 40 de RON cu care au acces timp de 5 zile la toate proiecțiile, din toate cinematografele.