DIICOT nu reuşeste să finalizeze ancheta în dosarul creatoarei de modă Adina Buzatu (VIDEO)

DIICOT nu reuşeste să finalizeze ancheta în dosarul creatoarei de modă Adina Buzatu (VIDEO)

Lovitură de teatru în dosarul de crimă organizată al Adinei Buzatu. Procurorii susţineau că au probe solide împotriva designerului, dar n-au reuşit nici până în prezent să finalizeze ancheta, iar dosarul se află încă în faza urmăririi penale.

„Nu aduc haine contrafăcute. Nu am avut niciodată aşa ceva”, se apăra Buzatu după deschiderea dosarului.

Acuzată de fapte grave, creatoarea de modă Adina Buzatu reuşeşte, de patru ani, să fenteze puşcăria şi asta pentru că procurorii DIICOT n-au reuşit nici până în prezent să finalizeze ancheta.

Adina Buzatu a fost audiată, în 2014, la DIICOT, procurorii aducându-i la cunoștință acuzaţiile şi anume comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credință a bunurilor societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

„Inculpata a sprijinit moral grupul infracțional organizat, a înregistrat în contabilitatea sc T.A.B. MEN STYLE SRL facturi fictive emise de patru societăţi comerciale de tip fantomă (care nu funcţionează la sediul social, nu au activitate comercială reală, nu au angajaţi ), cu scopul de a deduce, în mod nelegal, TVA-ul aferent operaţiunilor comerciale efectuate şi de a se reduce totodată cuantumul impozitului pe profit şi dividende datorat bugetului consolidat al statului”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT.

Anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de aproape 1,6 milioane lei. Adina Buzatu mai este acuzată că a folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de 3.700. 000 de lei, care a fost transferată din conturile societății administrate, în conturile a patru firme fantomă.

De asemenea peste 100 de documente – facturi fiscale,contracte,procese verbale de predare primire- au fost înregistrate în contabilitatea SC T.A.B. MEN STYLE SRL şi în baza lor au fost efectuate transferurile de bani în conturile societăţilor de tip fantomă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar
20:04 - PSD: Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. Proiectul trebuie să fie înscris pe ordinea de zi din Camera Deputaților
19:39 - Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie. „E un rezultat cu adevărat excepțional”