Adrian Streinu-Cercel, reacție în urma protestelor anti-mască: Lumea se sperie doar în momentul în care se îmbolnăveşte. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta

Adrian Streinu-Cercel, reacție în urma protestelor anti-mască: Lumea se sperie doar în momentul în care se îmbolnăveşte. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ProfesorulAdrian Streinu-Cercel, directorul Institutului ‘Matei Balș’ din Capitală, a oferit un punct de vedere, sâmbătă seară, în legătură cu protestele anti-mascăcare au avut loc în București. Medicul a fost destul de categoric și a declarat că fiecare trebuie să fie responsabil pentru acțiunile sale, iar dacă românii aleg să nu poarte mască, înseamnă că și-au decis soarta.

Lumea se sperie doar în momentul în care se îmbolnăveşte

„Fiecare trebuie să fie responsabil pentru el și pentru cei din jurul lui. Când se îmbolnăvesc sună și cer ajutor. Lumea se sperie doar în momentul în care se îmbolnăveşte. Până nu se îmbolnăveşte şi nu a ajuns boala în dreptul lor, zic, pe mine nu mă poate afecta. Când îi afectează se întreabă de ce oare m-a afectat tocmai pe mine. Deci este în natura fiinţei umane.Nu mă îngrijorează, neapărat. E vorba despre oameni care nu au ce face și ies în stradă să vorbească despreceva care nu este vorba. Dânșiivorbesc despre botniţă. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască şi asta recomand. Vor să înţeleagă, bine. Nu vor să înţeleagă, iarăşi bine. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta”, a declarat renumitul medic la Antena 3.

Avem toate şansele să ajungem la în jur de 2.000 de cazuri pe zi

Medicul Streinu- Cercela mai explicat și faptul că suntem pe o pantă ascendentă, iar în perioada următoare am putea ajunge chiar la o medie de 2000 de cazuri noi pe zi.

„După cum putem să vedem în fiecare zi, suntem pe o pantă în continuare ascendentă. Fie că vorbim de 1.500 de cazuri, fie că vorbim 1333 de cazuri, suntem cam pe acolo. Domnul ministru Tătaru a spus că avem toate şansele să ajungem la în jur de 2.000 de cazuri pe zi, ceea ce este mult pentru sistemul sanitar din România. Asta va fi posibil în contextul în care vedem ceea vedem astăzi la televizor, lumea fără mască, ca şi când aceşti oameni ar spune că virusul este pe undeva pitit prin tufişuri. Lumea trebuie să înţeleagă că acest virus se plimbă pe stradă”, a spus managerul Institutului Matei Balş din Capitală.

Protest în Piața Universitățiiîmpotriva purtării măştii de protecţie

Aproximativ 200 de persoane s-au strâns sâmbătă în centrul Capitalei, nemulțumite de măsurile luate de autorități în școli. Manifestanții nu sunt de acord cu obligativitatea purtării măștii de protecție de către elevi în unitățile de învățământ. Oamenii au steaguri tricolore, vuvuzele, fluiere şi mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva așa zisei „dictaturi sanitare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe