Află cine a fost cu adevărat Ceaușescu din cartea „Portretul neretușat al lui Nicolae Ceaușescu”, disponibilă pe piață

Află cine a fost cu adevărat Ceaușescu din cartea „Portretul neretușat al lui Nicolae Ceaușescu”, disponibilă pe piață
Foto: edituradecarte.ro/

Volumul „Portretul neretușat al lui Nicolae Ceaușescu”, acum disponibil pe piață, oferă informații despre dictator dintr-o serie de interviuri realizate cu apropiații acestuia. Autorul Toma Roman Jr. reconstruiește o imagine a lui Ceaușescu mai puțin cunoscută, din spusele unor oameni care au avut funcții importante, rude sau cunoscuți ai dictatorului.

Cartea poate fi cumpărată de la punctele de difuzare a presei sau online, pe www.edituradecarte.ro.

Informații din Volumul „Portretul neretușat al lui Nicolae Ceaușescu”

În „Portretul neretușat al lui Nicolae Ceaușescu” veți putea citi mărturii inedite și complexe despre dictator și familia acestuia, informează EVZ.

Printre cei intervievați se numără Ștefan Andrei, Cornel Burtică, Emil Bărbulescu, Iosif Banc sau Serghei Mizil. Majoritatea acestora cred că Nicolae Ceaușescu și-a iubit țara, dar a făcut-o de o manieră primitivă și dădea dovadă de un naţionalism exacerbat, manifestat prin ura față de alte popoare, precum ungurii.

Din carte, cititorii pot afla și felul deformat în care Ceaușescu interpreta binele. Ca de exemplu, faptul că a dorit să aducă în România arhitectura pe care o văzuse în alte țări. Numai că rezultatul a fost distrugerea Bucureştiului vechi şi a destinului câtorva sute de mii de oameni. Sau faptul că a aprobat aşa numitul „plan de alimentaţie raţională” făcut de medici obedienţi, fiind convins că o să aibă un popor sănătos, numai că oamenii mai rău s-au îmbolnăvit.
Acestea și multe altele pot fi descoperite în volumul „Portretul neretușat al Nicolae Ceauşescu”.

Urmăriți B1TV.ro și pe