Agenţia Europeană pentru Medicamente, aviz pozitiv pentru vaccinul Pfizer împotriva subvariantelor Omicron

Agenţia Europeană pentru Medicamente, aviz pozitiv pentru vaccinul Pfizer împotriva subvariantelor Omicron
Foto: Pixabay

Agenția Europeană pentru Medicamente (AEM) a autorizat vaccinul Pfizer /BioNTech Covid, pentru noile subvariante Omicron, BA.4 şi BA.5, anunță stirileprotv.ro.

„Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) al EMA a recomandat autorizarea unui vaccin bivalent adaptat care vizează subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5, în plus faţă de tulpina originală de SARS-CoV-2”, au transmis cei de la EMA, printr-un comunicat de presă.

A fost autorizat vaccinul Pfizer pentru subvariantele Omicron

Potrivit informațiilor transmise, noul ser ar trebui să fie „mai eficient decât Comirnaty în declanşarea unui răspuns imun împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5”, care sunt mai benigne, dar mai uşor transmisibile, relatează AFP.

Vaccinul, care este o versiune adaptată a lui Comirnaty cu tehnologie de tip ARN mesager împotriva Covid, este destinat persoanelor peste 12 ani și care au primit deja cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19.

Avizul CHMP privind ”Comirnaty Original/Omicron BA.4-5” va fi trimis Comisiei Europene, care va adopta o decizie finală, mai scrie sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe