Alexandru Lulescu a murit la doar câteva zile după ce și-a serbat ziua de naștere. Actorul și-a prevestit moartea (VIDEO)

Alexandru Lulescu a murit la doar câteva zile după ce și-a serbat ziua de naștere. Actorul și-a prevestit moartea (VIDEO)
Actorul Alexandru Lulescu. Sursa foto: teatrultanase.ro

Actorul Alexandru Lulescu a murit la doar câteva zile după ce a împlinit 90 de ani. Acesta a suferit un accident vascular cerebral. Trupul său neînsuflețit e depus vineri la Teatrul Național din București. Actorul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu.

Alexandru Lulescu abia împlinise 90 de ani

Acum câteva zile, reprezentanții Teatrului de Revistă l-au felicitat pe Lulescu de ziua sa de naștere, numindu-l „cel mai longeviv actor” al teatrului.

„La mulți ani, Alexandru Lulescu. Astăzi, venerabilul domn Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă, împlinește… 90 de ani! Îi dorim din toată inima multă sănătate, bucurii și încă mulți ani liniștiți și fericiți alături de cei dragi! Alexandru Lulescu, actor care a strălucit o viață pe scena de la Revistă, a fost omagiat la Teatrul „C.Tănase”, în cadrul primei ediții a GALELOR SAVOY, care a avut loc în luna octombrie 2021″, au scris reprezentanții Teatrului de Revistă, pe Facebook.

Lulescu era internat într-un centru de îngrijire și cu o zi înainte să moară parcă a presimțit acest lucru și a cerut să fie împărtășit, notează romaniatv.net.

Cine a fost Alexandru Lulescu

Lulescu a petrecut 70 de ani pe scenă, în 2004 primind de la președintele României Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Lulescu a jucat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București, formând un cuplu de comedie alături de Nicu Constantin. Prima sa apariție pe scena Teatrului a fost în 1952. Rolul era amuzant: solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată “Primul spectacol”.

În 1961, acesta s-a angajat la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical “Constantin Tănase”. A jucat apoi în în zeci de spectacole, cu sute de reprezentații în țară și în lume

Urmăriți B1TV.ro și pe