Alexandru Rafila, detalii despre campania de vaccinare antigripală gratuită: Dacă 1,5 milioane de doze sunt insuficiente, vom continua cu achiziția. Nu trebuie distruse cantități mari de vaccinuri (VIDEO)

Alexandru Rafila, detalii despre campania de vaccinare antigripală gratuită: Dacă 1,5 milioane de doze sunt insuficiente, vom continua cu achiziția. Nu trebuie distruse cantități mari de vaccinuri (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit detalii despre campania de vaccinare antigripală gratuită și a precizat că vor fi achiziționate și alte doze dacă vor fi insuficiente cele 1,5 milioane.

Ce a spus Alexandru Rafila despre campania de vaccinare antigripală

„Au rămas cantități importante de vaccin care nu au mai putut să fie utilizate. Așa cum am spus și în cazul vaccinurilor împotriva Covid, distrugerea unor cantități mari de vaccinuri nu este în regulă. Există întotdeauna situații când pot rămâne anumite cantități de vaccin, dar cantități mari de vaccinuri nu trebuie să fie în niciun fel distruse. Trebuie o bună planificare, dar până la planificare depinde și de momentul aprovizionării. Sperăm că împreună cu medicii de familie, în acest an, să lămurim cât mai multă lume să se vaccineze”, a precizat oficialul.

„Dacă această cantitate de 1.500.000 de doze va fi insuficientă, vom continua cu achiziția. Există un acord-cadru care ne permite să continuăm cu achiziția și să încercăm să lămurim cât mai multă lume să se vaccineze”, a continuat ministrul Sănătății.

„Categoriile eligibile, pe care le cunoașteți deja – pacienții cu afecțiuni cronice, persoanele peste 65 de ani, gravidele, copiii și bătrânii din centrele de ocrotire, precum și personalul medical sau personalul de îngrijire, nu neapărat medical, care lucrează în aceste centre sunt beneficiarii vaccinării”, a adăugat el.

„Anul trecut, până la sfârșitul campaniei, din cele 2,5 milioane au fost folosite 1,5 milioane, acesta este și motivul pentru care ne-am oprit la această cantitate în sezonul 2022-2023, dar, cum am spus, ea este flexibilă și poate să fie suplimentată”, a mai spus Alexandru Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe