Alexandru Rafila, noi critici la adresa lui Vlad Voiculescu: „Nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie”

Alexandru Rafila, noi critici la adresa lui Vlad Voiculescu: Nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Deputatul PSD Alexandru Rafila a lanat noi critici la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în privința modului în care este gestionată pandemia de COVID-19. Rafila a declarat, marţi, că la nivelul Ministerului Sănătăţii au dominat, în această perioadă, ”inacţiunea” şi ”incapacitatea evidentă” de a gestiona pandemia.

„Nu cred că este un secret pentru nimeni că la nivelul Ministerului Sănătăţii nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranţă, această moţiune este un semnal pe care l-au tras şi reprezentanţii organizaţiilor de pacienţi.

Eu înţeleg că o lună şi jumătate este un timp scurt, dar nu este atât de scurt să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică şi să nu gestionezi probleme stringente, cum sunt cele legate de accesul pacienţilor la servicii de sănătate, altele decât cele pentru infecţia cu noul coronavirus. Împreună cu colegii mei, am încercat să facem o radiografie şi, mai mult, să oferim şi soluţii, pentru că orice critică dacă nu este însoţită şi de soluţii devine doar un simplu exerciţiu”, a afirmat Rafila, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, social-democraţii nu se bazează neapărat pe celelalte partide din Parlament să voteze această moţiune.

„Cred că este o moţiune a bunului simţ şi ea a fost în aşa fel concepută încât să poată să fie sprijinită în mod onest de oricare dintre parlamentarii din Camera Deputaţilor care va vota această moţiune”, a spus Alexandru Rafila.