Alexandru Rafila: Nu exclud ca un prim caz de infectare cu Omicron să existe deja în România. Sunt persoane care au călătorit şi nu ştim nimic despre ele (VIDEO)

Alexandru Rafila: Nu exclud ca un prim caz de infectare cu Omicron să existe deja în România. Sunt persoane care au călătorit şi nu ştim nimic despre ele (VIDEO)
Foto: Alexandru Rafila / Facebook

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat, vineri, că nu exclude ca Omicron, noua variantă de coronvirus, să fi ajuns deja în România. Rafila a punctat că sunt persoane care au călătorit în ultima vreme și nu se știe nimic despre ele.

Rafila, despre varianta Omicron în România

Întrebat dacă după primul caz de infectare cu Omicron vor exista noi restricții, Alexandru Rafila a răspuns că doar după primul caz sigur nu.

„Eu nu exclud că acest prim caz există deja în România, poate nu în rândul celor care au fost deja testaţi. Poate au fost persoane care au călătorit şi nu ştim despre ele. Aţi fost entuziasmaţi sau interesaţi de primul caz de COVID, primul caz transportat cu izoleta şi aşa mai departe, apoi lucrurile astea au devenit o banalitate. Ar trebui să fim puţin mai relaxaţi şi să informăm populația într-un mod responsabil, mai puţin să transmitem mesaje care să agite populaţia”, a continuat ministrul Sănătății.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce spune Rafila despre certificatul COVID

Alexandru Rafila a mai spus că încă se lucrează la legea privind certificatul COVID, acesta urmând a fi impus doar când numărul de infectări crește. Ministrul a afirmat apoi că documentul nu se va aplica în cazul bisericilor.

„Nu vom utiliza un astfel de document în ce privește slujbele religioase. Părerea e unanimă. Avem nevoie de suportul Bisericii. Rolul educativ al Biserii în respectarea regulilor e extrem de important și poate contribui la controlul pandemiei”, a punctat ministrul.

Alexandru Rafila a explicat apoi de ce nu este de acord cu propunerea ca toate persoanele care ajung luna aceasta în România să fie testate PCR.