Alexandru Rafila: Proporția cazurilor de COVID internate e redusă, 2-3% creștere zilnică. Mortalitatea e de 8-10 ori mai mică față de octombrie (VIDEO)

Alexandru Rafila: Proporția cazurilor de COVID internate e redusă, 2-3% creștere zilnică. Mortalitatea e de 8-10 ori mai mică față de octombrie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că proporția cazurilor de COVID internate e redusă, 2-3% creștere zilnică, fapt ce nu pune probleme sistemului sanitar. Mortalitatea e de 8-10 ori mai mică față de octombrie, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila, despre cazurile de COVID în valul 5

„În ciuda numărului mare de cazuri noi înregistrate, proporția de internări într-o zi ee în continuare redusă: 2-3% creștere zilnică. Fără probleme poate fi preluată de sistemul de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a mai precizat că mortalitatea e de 8-10 ori mai mică față de luna octombrie, când se înregistra un număr similar de cazuri.

Totuși, ministrul a punctat că „ne preocupă funcționarea sistemului de sănătate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Rafila a anunțat creșterea numărului de teste COVID efectuate

„Ieri probabil a fost cel mai mare număr de teste de la începutul pandemiei, am ajuns la 90.000 de teste într-o zi. Estimez că această creștere a testării va continua și vom ajunge, cred, până la finele săptămânii viitoare bine peste 100.000 de teste efectuate și, implicit, va crește numărul de persoane detectate”, a mai afirmat Rafila.

Acesta anticipează o creștere a numărului de infectări depistate, dată fiind creșterea capacității de testare, dar și faptul că tulpina Omicron e extrem de transmibilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe