Alexandru Rafila: Marți am ajuns la 90.000 de teste COVID efectuate, probabil cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Până la finele săptămânii viitoare vom trece bine de 100.000 teste/zi (VIDEO)

Alexandru Rafila: Marți am ajuns la 90.000 de teste COVID efectuate, probabil cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Până la finele săptămânii viitoare vom trece bine de 100.000 teste/zi (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că a fost crescută capacitatea de testare pentru depistarea infecției cu coronavirus. Peste 90.000 de teste au fost făcute marți, iar ministrul anticipează că se va ajunge la peste 100.000 de teste pe zi până la finele săptămânii viitoare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alexandru Rafila, despre testarea COVID în România

„Situația e următoarea, apropo de diversele acte normative pe care le-am elaborat, care au permis schimbarea strategiei privind controlul pandemiei, în sensul că nu așteptăm pasiv ca oamenii să se îmbolnăvească și să seinterneze în spitale care devin supraaglomerate, ci dimpotrivă, am adoptat o strategie de facilitare de a testării aproape de domiciliu, organizarea centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților și trimiterea pentru asistență medicală spitalicească doar a celor care au nevoie.

Acum, peste 3.200 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu casele județene de asigurări de sănătate și au început să testeze. Ieri probabil a fost cel mai mare număr de teste de la începutul pandemiei, am ajuns la 90.000 de teste într-o zi.

Estimez că această creștere a testării va continua și vom ajunge, cred, până la finele săptămânii viitoare bine peste 100.000 de teste efectuate și, implicit, va crește numărul de persoane detectate”, a declarat Alexandru Rafila.

Numărul cazurilor COVID va crește. Explicația ministrului Rafila

„Discutăm și de o tulpină mult mai transmisibilă, lucru care se vede în toate țările afectate de Omicron. Cifrele din această perioadă sunt incomparabil mai mari decât cele din valurile anterioare, lucru valabil în toate țările.

Al doilea motiv pentru care va crește numărul de persoane detectate pozitiv va fi generat de această strategie de creștere a capacității de testare, așa încât oricine are suspiciune că infectat să se poată testa.

Al doilea element pe care l-am operaționalizat sunt centrele acelea ambulatorii de evaluare a pacienților infectați, la care au acces exclusiv persoanele cu test pozitiv. La nivel național au fost deja semnate contracte cu 123 de centre de către Casele județene de asigurări de sănătate. Mai avem 100 și ceva de centre care trebuie operaționalizate”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)