Ambasada Ucrainei la Chișinău amenințată că în sediul instituției a fost amplasată o bombă. Poliția caută autorul mesajului

Ambasada Ucrainei la Chișinău amenințată că în sediul instituției a fost amplasată o bombă. Poliția caută autorul mesajului
Ambasada Ucrainei la Chișinău. Foto: Moldova.mfa.gov.ua

Reprezentanții misiunii diplomatice ucrainene au primit o scrisoare electronică pe email prin care au fost informați de amplasarea unei bombe la sediul instituției.

Verificările instituțiilor abilitate nu au indicat existanța de explozibil.

Alarma a fost dată de un mesaj primit pe e-mailul Ambasadei Ucrainei

La Ambasada Ucrainei din Republica Moldova au intervenit polițiștii, salvatorii, dar și specialiștii de la Bombtech, adică structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova.

,,Poliția a fost sesizată, prin intermediul serviciului unic 112,despre un mesaj pe email-ul Ambasadei Ucrainei, precum că sediul instituției este minat. În urma verificării clădirii de către serviciile specializate, alerta s-a dovedit a fi falsă. Obiecte suspecte ori explozibile nu au fost depistate”, au anunțat forțele de ordine, potrivit Adevărul.

Acum, oamenii legii încearcă identificarea autorului alarmei false cu bombă.

,,Polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului apelului. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism”, au mai informat aceștia.

Autorul riscă o amendă de 10.000 de lei și 240 de ore de muncă neremunerată

Dacă va fi identificată și diferită justiției, persoana care a dat alerta falsă riscă o amendă de până la 43 mii de lei moldovenești ( în jur de 10.000 de lei românești), până la 240 ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau cel mult doi ani de pușcărie.

Începând cu vara acestui an, în țara vecină a fost înregistrat un val de alarme false cu bombă, care a vizat Guvernul, Parlamentul, Președinția, Primăria municipiului Chișinău, spitale, judecătorii, dar și clădiri private. Cele mai multe alerte au fost prin mesaje online, iar premierul Natalia Gavrilița a declarat că scrisorile electronice au fost expediate de pe conturi din Rusia și din Belarus, scopul autorilor fiind provocarea panicii în societate și testarea capacității de intervenție a instituțiilor statului. Până acum, autoritățile nu au identificat persoanele implicate în aceste cazuri.

În acest context, Ministerul Afacerilor Interne a propus înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte, iar în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău au fost anunțate măsuri de securitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe