Ana Maria Pătru, fosta şefă a AEP, arestată preventiv pentru 30 de zile: Decizia instanței nu este definitivă

Ana Maria Pătru, fosta şefă a AEP, arestată preventiv pentru 30 de zile: Decizia instanței nu este definitivă
Foto: ziuaconstanta.ro

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au decis miercuri ca Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), să fie arestată preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, informează News.ro.

Decizia instanței nu este definitivă.

Ana Maria Pătru a fost reţinută, marţi seară, pentru 24 de ore.

Procurorii DNA au transmis printr-un comunicat că în 2009, Ana Maria Pătru în calitate de vicepreşedinte al Autorității Electorale Permanente ar fi primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro sub forma unui imobil situat în București. În schimb, şefa demisionară a AEP a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract precum și că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.

În 2011, tot în calitate de vicepreședinte al AEP, Ana Maria Pătru ar fi primit de la reprezentanţii aceeaşi societăţi o maşină de teren de lux, în valoare de 15 mii de euro pe care l-a înmatriculat pe numele altei persoane. De la o altă firmă a cerut 50 de mii de euro pentru a asigura audienţa la ministrul econimiei de la acea vreme.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe