Anchetă internă la Spitalul Județean Arad, după un consum neobișnuit de mare de morfină și alte substanțe stupefiante

Anchetă internă la Spitalul Județean Arad, după un consum neobișnuit de mare de morfină și alte substanțe stupefiante
Foto: pixabay.com

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad ar fi existat un consum neobișnuit de marede morfină și alte substanțe stupefianteîn perioada pandemiei de COVID-19, astfel că o anchetă internă a fost demarată de conducerea unității medicale și sunt verificate cantitățile utilizate pentru toate stupefiantele.

Consum neobișnuit de mare de morfină și alte substanțe stupefiante la Spitalul Județean Arad. A fost demarată o anchetă internă

Ancheta vizează consumul de stupefiante între 1 aprilie 2020 și 31 mai 2021, a precizat Lenuța Timiș, directorul medical al SCJU Arad, marți, pentru Agerpres.

„În acest moment putem afirma că în perioada respectivă există un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante, faţă de perioadele anterioare, la nivelul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă care au tratat pacienţi bolnavi de COVID-19. Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi”, a afirmat directorul medical al SCJU Arad.

În prezent, ancheta se rezumă la verificări interne și nu există o anchetă a Poliției în acest sens.

Începând cu primăvara anului trecut, ar fi crescut în special consumul de morfină și ar fi fost utilizate 11.000 de doze până la 31 mai 2021, spun surse din cadrul unității sanitare pentru Agerpres. Mai mult de jumătate dintre aceste doze ar fi fost folosite la o singură secție ATI, cu doar 12 paturi, numărul fiind de circa trei ori mai mare decât la alte secții ATI cu pacienți COVID-19, care au și mai multe paturi.

Ultima oră