Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a intrat în greva foamei

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a intrat în greva foamei
Foto: epochtimes-romania.com

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, ucis de Securitate, a intrat în greva foamei. Urmaşul eroului a luat această decizie pentru că, susţine el, dosarul asasinării tatălui său este muşamalizat de autorităţi, transmite B1 TV.

Responsabil ar fi troţionarul, Marin Pîrvulescu, care este apărat de reprezentanţi ai Secţiei Parchetelor Militare. Andrei Ursu a trimis o scrisoare si premierului, însă fără niciun rezultat.

”De mai bine de 24 de ani aştept rezolvarea acestui caz, simbolic pentru bestialitatea regimului ceauşist, de către instituţiile post-decembriste. Întrucât am epuizat toate celelalte opţiuni prin care am cerut autorităţilor să nu-i mai protejeze pe ofiţerii de securitate – plângeri la Procurorul General, CSM şi Ministrul Justiţiei, scrisori deschise către primul ministru şi preşedinţie, declar greva foamei, începând de marti 21 octombrie 2014, ora 9:00.”, spune Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu .

Gheorghe Ursu a fost torturat şi ucis în 1985 pentru critica sa împotriva regimului comunist. De atunci şi până în prezent, fiul său, Andrei Ursu, caută să-i facă dreptate şi să-l aducă în faţa justiţiei pe criminalul tatălui său, torţionarul Marin Pîrvulescu.

Însă din 2003, de când procurorul Dan Voinea a disjuns dosarul, lupta sa a ajuns într-o înfundătură. Cazul se află de peste 11 ani în nelucrare la Secţia Parchetelor Militare. Reprezentanţii instituţiei susţin că a fost soluţionat în 2013 la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti. Documentul nu s-ar afla în realitate la instanţă sau altă instituţie judiciară, susţine fiul disidentului.

În disperare de cauză, Andrei Ursu a apelat şi la premierul Victor Ponta, însă fără a primi vreun răspuns favorabil.

„Mușamalizarea acestui dosar de către un procuror militar șef, sub acoperirea conducerii Parchetului General și a Ministerului Justiției, aduce atingere imaginii guvernului dumneavoastră și imaginii României pe plan internațional. E vorba de o crimă notorie a comunismului românesc, pe care aţi declarat că doriţi să-l condamnaţi. Blocarea permanentă și abuzivă a rezolvării acestui caz cunoscut duce la concluzia că această guvernare a rămas aservită intereselor fostei Securități.”, mai precizează Andrei Ursu.

Tags:
Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului