Angajații din Sănătate se revoltă. Grevă japoneză, la nivel național

Angajații din Sănătate se revoltă. Grevă japoneză, la nivel național

Angajații din Sănătate nu s-au înțeles cu Guvernul. Astfel, În spitalele din întreaga țară este grevă japoneză, potrivit federației sindicale Sanitas. Protestul este urmat de pichetarea Guvernului, joi, 23 decembrie.

Greva a fost anunțată de angajații din sănătate după ce reprezentanții sindicatului Sanitas nu au ajuns la un consens cu oficialii din Guvern. O întâlnire a avut loc între sindicaliști și Alexandru Rafila (Ministerul Sănătății), Marius Budăi (Ministerul Muncii) și Mircea Abdrudean (Cancelaria Primului-Ministru), pe tema salarizării.

Angajații din Sănătate nu sunt de acord cu acordarea de majorări salariale doar pentru anumite categorii de salariați, o majorare ce reprezintă doar un sfert din diferența salariului de bază pe anul 2022 față de salariul de bază actual.

Sanitas a cerut salarii de bază pentru toți salariații din Sănătate și asistență socială la nivelul anului 2022, precum și sporuri plătite pentru toți salariații la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022.

Sanitas a amenințat cu greva generală

Săptămâna trecută, angajații din Sănătate au amenințat cu greva generală.

„Demersurile Guvernului sunt absolut deplasate, ne cheamă să ne consultăm după ce se va adopta ordonanța. Vom merge luni la discuții, dar acestea trebuiau să aibă loc înainte de adoptarea acestui act normativ, care umilește din nou personalul din sănătate și golește de conținut activitatea sistemului medical.

(…) În 2020, măririle au fost înghețate, iar pentru 2022 se aruncă în fața personalului medical o mărire de o pătrime din cât ar trebui (…)”, a declarat președintele Mircea Ciocan, pentru B1 TV.

De asemenea, angajații din Sănătate au avertizat că se gândesc să facă grevă generală. Mircea Ciocan, președinte Sanitas.

„În acest moment, noi apreciem că greva generală este cea care poate să dea un semnal Guvernului că nu se află pe calea bună și că nu poți să lupți împotriva unei pandemii cu un personal sanitar prost salarizat și ținut în promiscuitate”, a mai precizat oficialul Sanitas.

Urmăriți B1TV.ro și pe