Cod galben de intensificări ale vântului în zona de munte și nord-vestul țării / La altitudini mari e atenționare de viscol

Cod galben de intensificări ale vântului în zona de munte și nord-vestul țării / La altitudini mari e atenționare de viscol
Foto simbol: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de tip Cod galben de viscol pentru zona de munte și nord-vestul țării. Potrivit meteorologilor, la altitudini mari și-ar putea face apariția și viscolul.

ANM: „Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului”

Între 17 februarie, ora 6, și 18 februarie, ora 20, în zona de munte este valabilă o atenționare de tip Cod galben. Potrivit ANM, avertizarea se referă la intensificări ale vântului, chiar viscol la altitudini mari.

„În intervalul menționat, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h. La altitudini mari vântul va sufla tare cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ”, spun meteorologii.

Totodată, ANM a emis un Cod galben de intensificări ale vântului pentru nord-vestul țării, atenționare ce este valabilă între 17 februarie, ora 8, și 18 februarie, ora 6.

„În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h. Notă: intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h”, au mai precizat meteorologii.

Urmăriți B1TV.ro și pe